Öğretmen müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 12:35

Türkiye’den öğretmen getirilmesine yeniden izin veren yasa düzenlemesinin kabul edilmesiyle 17 öğretmenin daha Türkiye’den gönderileceği haberi sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den öğretmen getirilmesini yeniden mümkün kılan Alman Çalışma Bakanlığı’nın hazırladığı İstihdam Yönetmeliği’nin 26 ve 47. maddeleri Eyaletler Meclis tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. İstahdam yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle Türkiye’nin bu yıl içinde Bavyera Eyaleti’ne 17 yeni öğretmen daha göndereceği açıklandı. Münih’teki Türk sivil toplum örgütleri de bir toplantı yaparak, yeni gelişmeleri değerlendirdi. Münih Trabzon-Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen Türk sivil toplum örgüt temsilcileri Türkiye’den 17 yeni öğretmen daha gelmesinin sevindirici olduğunu vurguladı ve Türk velilere “çocuklarımızın Türkçe ders almasına önem verelim” çağrısında bulundu.


Kira talebi kalksın
Toplantıda konuşan Münih Eğitim ve Öğretim Platformu sözcüsü Nükhet Kıvran, Bavyera Eyaleti’nde Türkiye’den gelen 72 öğretmenin görev yaptığını söyledi ve “Maalesef Münih belediyesinin Türkçe’ye üvey evlat muamelesi yapma tutumu devam etmektedir. Türkçe derslerin yapılması için kira ve değişik ücretler talep edilmesi nedeniyle kent merkezinde artık sadece İslam dersi verilmektedir. Kira talebinin ortadan kaldırılması yönünde mücadele edeceğiz” dedi. Münih Trabzon - Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Süleyman Aydın “eğitim konusundaki bu demokratik mücadelemiz için veliler mutlaka destek vermelidirler. Onlar okul yönetimine çocuklarının Türkçe derslere girebilmesi için talepte bulunmazlarsa, doğal olarak Alman tarafı da bu konuda bir çaba göstermez” dedi.

Haberin Devamı

Katılanlar
Münih’te Trabzon - Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’ndeki toplantıya, Yabancılar Meclisi Başkan Yardımcısı Asgar Can, Milli Görüş, Yabancı Veliler Derneği, Münih Türk Okul Aile Birliği, Türk-Alman Öğrenciler Birliği, Konya Ereğliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Uşaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiyem Folklor Derneği ve Bavyera Türk Toplumu temsilcileri katıldı.


Türkiye’den gelip Almanya’da Türk Dili ve Kültürü dersi veren öğretmenlerin 01.01.2010 tarihinden itibaren çalışma ve oturma izinlerini düzenleyen yeni yönetmelik daha önce öğretmenlere tanınan beş yıllık çalışma iznini süresize çıkardı. Yeni yönetmelikle karşılıklı olacak. Türkiye’de çalışan Alman öğretmenler de aynı haklardan yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!