Öğrenciye 200 Euro enerji desteği başvuruları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciye 200 Euro enerji desteği başvuruları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2023 11:22

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yaşanan enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle Alman hükümetinin üniversite öğrencilerine vermeyi vaat ettiği bir kereliğine 200 Euro’luk destek için başvurular başlıyor.

Haberin Devamı

DESTEK için 1 Aralık 2022’den itibaren üniversitede kayıtlı her öğrenci başvuruda bulunabilecek. Destek, koalisyon hükümeti tarafından Eylül 2022 başında kararlaştırılmıştı. O dönemde ödememin hızlı olacağı ve bürokratik olmayan bir yöntemle yapılacağı belirtilmişti. Ancak bunu uygulamanın zor olduğu ortaya çıkınca ödeme sürekli ertelenmek zorunda kaldı. Enerji krizinden etkilenen tüm üniversite ve yüksekokul öğrencilerinin verilerinin merkezi olarak kayıtlı olmaması nedeniyle 200 Euro’nun hızlı bir şekilde aktarılması mümkün olmadı. Enerji desteğinden yaklaşık 3.5 milyon öğrenci faydalanabilecek. Ön koşul olarak öğrencilerin bu süre içinde Almanya’da ikâmet etmeleri gerekiyor. Ödenecek enerji yardımı vergilendirilmeyecek ya da herhangi bir sosyal yardım yerine sayılmayacak.

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILACAK
Başvurular www.eınmalzahlung200.de adlı internet sayfasından yapılabilecek. Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, başvuru platformunun geçtiğimiz haftalarda birkaç üniversitenin katıldığı bir pilot uygulamayla test edildiğini ve başarılı olduğunu söyledi. Platformun kurulmasından sorumlu olan Saksonya-Anhalt Dijital Bakanlığı’na göre başvuru süreci test aşamasında ortalama üç dakika sürdü. Başvuru sırasında öğrencinin ‘BundID’ hesabı olarak adlandırılan bir kimlik hesabı açması gerekecek. Bu hesap online olarak oluşturulabilecek. Federal İçişleri Bakanlığı’na göre hafta başına kadar 700 bin kişi bu tür bir kimlik edinmiş olacak. Buna ek olarak, başvuru sahiplerinin yüksek veya teknik eğitim kurumları tarafından gönderilen bir erişim kodu artı pin numarasına ihtiyaçları bulunuyor. Bu şekilde, başvuru sahipleri enerji desteği almaya hak kazanıp kazanmadıklarını kanıtlayabilecek.

BAKMADAN GEÇME!