Öğrencilerden, öğrencilere yardım

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden, öğrencilere yardım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 19:05

Münih İş Ajansı'nda aralarında Türk kökenlilerin de bulunduğu meslek eğitimi gören öğrenciler, "getAzubi" projesi kapsamında notları iyi olmayan Hauptschule öğrencilerine meslek eğitim yeri bulma konusunda yardımcı oluyorlar.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde meslek tanıtım fuarı düzenlendi. Münih İş Ajansı bünyesinde meslek eğitimi gören öğrencilerin düzenledikleri meslek fuarındaki standlarda aşçılıktan, kuaförlüğe kadar değişik meslekler tanıtıldı. Lincolnstrasse’deki Sigortacılık Meslek Okulu'ndaki fuarda öğrenciler 'getAzubi' projesini tanıttı.

Projenin aktif çalışanlarından Osman Tekige, 'Bu projemizle genelde yabancı kökenli Hauptschule öğrencilerine meslek seçimlerinde, meslek yeri bulmalarında ve başvuru yapmalarında yardımcı oluyoruz. İleride çalışma dairesi bünyesinde görev yapacağımız için hem meslek yeri bulma sıkıntısı çeken kardeşlerimize yardımcı oluyoruz hem de kendimiz tecrübe kazanıyoruz' dedi.

YABANCI ÖÐRENCİLER

Özellikle yabancı kökenli gençlerin meslek yeri bulmada zorlandığını söyleyen okul müdürü Wolfgang Hiedl de, 'Meslek eğitim yeri bulmak çok zor. Öğrencilerimiz özellikle 'Cincinnati Okulu' öğrencilere yardımcı oluyor. Bu proje kapsamında geçtiğimiz yıl başvuran 60 öğrenciden 4'üne yer bulabildiler. Bu yıl ise 58 başvurudan 15'i yer bulmayı umut ediyor. Özellikle yabancı gençleri etkileyen bu olumsuz duruma son verebilmek için Türk işyerlerine de meslek eğitimi konusunda hassasiyet göstermeye çağırıyorum' dedi.

Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’ni temsilen Gonca Onal’ın da hazır bulunduğu fuarda, öğretmenler Martha Buchholz ve Sussanne Schmidt çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu 'Hauptschule' öğrencilerini bilgilendirdi. Fuara katılan Türk öğrenciler Gamze Açıkgöz, Hatice Yılmaz, Merve Balta, Sevgi Akman, Hüsniye Kartal ve Kıymet Bayram fuarda değişik meslekler konusunda aydınlatıldıklarını ve çok yararlı bulduklarını söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!