Öğrencilerden büyüleyici şölen

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden büyüleyici şölen
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 14:01

Londra’da düzenlenen “6. Geleneksel Anadolu- Kıbrıs Kültür Şöleni”nde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs rüzgarı esti. Büyük ilgi gören şölen oldukça coşkulu geçti.

Haberin Devamı

LONDRA’da Türk Dili ve Kültürü eğitimi veren Enfield Türk Okulu’nun her yıl düzenlediği etkinlik, havanında güzel olmasıyla birlikte okulun konferans salonundan bahçeye taştı.

90 Media Group Ltd- Play FM ana sponsorluğu’nda bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Anadolu- Kıbrıs Kültür Şöleni’ne, Türkiye ve KKTC’den katılan okul öğrencilerinin sergiledi gösteriler büyük beğeni topladı.

Kültür en önemli miras
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın müziği, halk dansları, el sanatları ve mutfağının da tanıtıldığı şölene KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, KKTC Konsolosu Mustafa Beyazbayram, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, Milletvekilleri Andy Love (MP), Enfield Belediyesi Lideri (Belediye Başkanı (Mayor) Kate Anolue, Belediye Meclis Üyesi Ayfer Orhan, okul başkan ve yöneticileri, öğretmen ve veliler ile konuklar katıldı. Enfield Türk Okulu Başkanı Süleyman Soydağ açılış konuşmasında, ” Kültür, bir toplumun gelecek nesillere bırakabileceği en değerli mirastır. Bizler de, Anadolu ve Kıbrıs Türk Toplumu'nun sosyal ve kültürel yaşamında yer alan gelenek ve göreneklerini, halk oyunlarını, yemeklerini, sizlere bu güzel günde bir nebze de olsa sunmaya çalıştık” dedi.

Halk dansları geçidi
Konuşmaların ardından sırasıyla Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu, Southgate Atatürk Okulu, Oakthorpe Türk Okulu, Blackfen Türk Okulu, Kıbrıs’tan Çatalköy İlkokulu Halk Dansları Ekibi ve Türkiye’den de beraberinde Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce olduğu halde Turhan Cemal Beriker İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi Anadolu ve Kıbrıs halk danslarından örnekler sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!