Oğlumu çileden çıkardılar

Güncelleme Tarihi:

Oğlumu çileden çıkardılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 10:16

Frankfurt Cezaevi'nde intihar eden Mustafa Alçalı'nın annesi Elif Alçalı "Geçen yıl süresiz çalışma izni iptal olunca bunalıma girip intihara sürükledi" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Frankfurt Cezaevi'nde intihar eden Mustafa Alçalı'nın (31) annesi içini Hürriyet'e döktü. Beş çocuk annesi Elif Alçalı, çocuklarını babasız büyüttüğünü belirterek, "16 yıldır Almanya'da mülteci statüsünde yaşıyoruz. Üç kızım evlendi. Onlar evlilik yolu ile oturum aldı. Ancak iki oğluma bunca yıldır oturum verilmedi. Oğlum İsmail'i iki hafta önce Türkiye'ye sınır dışı ettiler. Mustafa'yı ise ruhsal durumu gözönüne alınmadan cezaevine gönderildi" iddiasında bulundu.

Acılı anne kendisinin de mülteci durumda olduğunu, bu yüzden oğlunun cenazesini bile Türkiye'ye götüremeyeceğini belirterek, "Mustafa mayıs ayında evlenecekti. Herşey hazırlandı, davetiye basıldı, salon tutuldu. Ancak kendisine verilen süresiz çalışma izninin iptal edilmesi onu çileden çıkardı" dedi.
Bir oğlunun sınır dışı edilmesinin acısı kapanmadan ikinci oğlunun ölüm haberi ile yıkıldığını belirten anne Elif Alçalı şunları söyledi:

"Oğlum sekiz yıldır aralıksız çalıştı. Geçtiğimiz yıl kendisine, 'Süresiz Çalışma Hakkı' verildi. Buna çok sevindi. Ancak ne olduysa bu hak iptal edildi. Oğlum bu yüzden bunalım geçirdi. Mayıs ayında evlenecekti. Herşey hazırdı. Çalışma Müsaadesi iptal edilince bunalıma girdi. Hanau'da üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Oğlumu ruh hastalıkları hastanesine kaldırdılar. Oradan da Kassel Cezaevi'ne gönderdiler. Biz intihar eğilimli olduğunu, tedaviye ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Dinlemediler. Ruh hastalıkları hastanesi yerine oğlumu Kassel'den alıp Frankfurt Havaalanı'na getirmişler. Bunu oğlumun ölüm haberini getiren polislerden duyduk. Büyük bir ihtimalle onu da sınır dışı etmek istediler. Oğlumun bunalımı daha da arttı. Bu yüzden dayanamayp intihar ettiğini düşünüyoruz. Bir insanı 16 yıl süründürmek, belirsizlik içinde bırakmak insan hakları ile bağdaşıyor mu? Süresiz çalışma izni vererek umut verdikten sonra umutlarını söndürmenin anlamı neydi. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!