Öfkeli Vatandaşlar Bremen Meclisi'nde

Güncelleme Tarihi:

Öfkeli Vatandaşlar Bremen Meclisinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 22:04

Bremen'de 13 Mayıs 2007 yapılan eyalet meclisi seçimlerinde sadece bir oy ile meclise girmeyi kaçıran aşırı sağ parti Bürger in Wut'un (Öfkeli Vatandaşlar) seçimlerden bir yıl sonra mecliste bir sandalye kazandı.

Haberin Devamı

BiW'nin 2007'de yapılan seçimlerde, Bremerhaven'deki Eckernfelde seçim bölgesinde oy sayımlarda usulsüzlük yaşandığını ileri sürerek mahkemeye başvurması üzerine Eckernfelde'de geçen pazar günü seçimler tekrarlandı. Bin 311 seçmen sandığı çağrıldığı seçimlerde 557 seçmen oy kullandı.

BiW 153 oy ile, oyların yüzde 29'unu kazandı. Eyalet ortalamasında böylece oy oranı yüzde 5,29'a çıkan BiW mecliste bir sandalye kazandı. 2007 seçimlerinde BiW eyalet genelinde topladığı 2 bin 216 oy ile yüzde 4,99'da kalmıştı. Bir oyla meclise girmeyi kaçıran parti, oy sayımlarında usulsüzlük iddiasıyla mahkemeye gitmişti. Mahkemenin usulsüzlük yaşandığını tespit etmesi üzerine Eckernfelde seçim bölgesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar vermişti.

BiW'nin kazandığı sandalye yüzünden Bremen Eyalet Meclisi'nde SPD bir sandalye kaybedecek. Ancak bu SPD-Yeşiller koalisyonu tarafından yönetilen mecliste dengeyi değiştirmeyecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!