Ödüllerin ödülünü alacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ödüllerin ödülünü alacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 20:05

Almanya'nın en prestijli tasarım ödülünü bu yıl MG Design Tasarım Bürosu sahipleri Melih Gürleyik ve Seyman Çay alacak. Ödülü Frankfurt'ta düzenlenecek törenle Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı verecek.

Haberin Devamı

Alman Tasarım Konseyi'nin her yıl verdiği "Ödüllerin Ödülü" (Preis der Preise) olarak nitelenen 2011 Alman Dizayn Ödülü bu yıl ürün tasarımı kategorisinde "Trigon Yapı Laser" ürünü ile tasarımcılar Melih Gürleyik ve Seyman Çay'a verilecek. 1500'ün üzerinde projenin yarıştığı organizasyonda MG Design Tasarım Bürosu sahipleri olan genç Türk tasarımcıların ürünü, genel konsept, üretim kalitesi, tasarım kalitesi ve fonksiyonellik alanlarında en iyi notu alıp rakiplerini geride bıraktı. Ödül Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Frankfurt'ta verilecek.

100 METREDEN ÖLÇÜM YAPIYOR
"Trigon Yapı Laser", duvara yansıttığı lazer noktasını saniyede 600 devir ile döndürerek 360 derecelik bir lazer çizgisi yaratıyor. Yarattığı bu hattı, içinde bulunan jiroskopa bağlı mini servo motorlarıyla dengeye getiren Trigon Laser, inşaatlarda ve montaj alanlarında kullanıcısına zaman kazandırarak tam ve doğru ölçümlemeyi sunuyor. Uzaktan kumanda ve lazer algılayıcısıyla 100 metre mesafeden bile hassas ölçüm yapmayı sağlayan "Trigon" inşaat-şantiye gibi ortamlarda mühendislerin vazgeçilmez iş ortağı olarak gösteriliyor.

MG Design, yaptıkları projelerle 2010 yılında Red dot IF ve Design Turkey gibi ulusal ve uluslar arası tasarım yarışmalarında 10'un üzerinde ödül aldı. 'Alman Tasarım Ödülleri'ne aday olmak bile başarı sayılıyor. Zira adaylar başvuru ile belirlenmiyor. Daha önce uluslararası tasarım yarışmalarında ödüllendirilmiş tasarımlar arasından Alman Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından seçiliyor. Bu sebeple 'Ödüllerin Ödülü' olarak nitelendirilen organizasyonda bu yıl Mercedes SLS; BMW 5 serisi gibi aralarında dünyaca ünlü markalara ait tasarımlar da ödül aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!