Öcalan ve Gülen ‘En etkili 100’de

Güncelleme Tarihi:

Öcalan ve Gülen ‘En etkili 100’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:11

TIME dergisinin her yıl açıkladığı ‘Dünyanın en etkili 100 kişisi’ listesinde, bu yıl Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan yer aldı.

Haberin Devamı

Gülen’le ilgili yazıyı Türkiye’yi çok yakından tanıyan gazeteci-yazar Stephen Kinzer, Öcalan hakkındakini ise Kuzey İrlanda barış sürecinin en önemli aktörü, IRA’nin siyasi kanadı Sinn Fein’in lideri Gerry Adams kaleme aldı.


Kinzer, Türk eğitimci ve İslam bilgini olarak nitelendirdiği Gülen’i “dünyanın en merak uyandırıcı dini liderlerinden biri” olarak tanımladı. Yazıda, Gülen için yaptığı tüm yardım çalışmalarına rağmen, “gizemli bir kişi” değerlendirmesi yapılırken, “Okullarından mezun olan ve bugün devlet, yargı ve polis içinde önemli pozisyonlara ulaşanlar sayesinde bugün Türkiye’de önemli bir etkiye sahip. Bu nedenle gölgede bir kukla oynatıcısı olarak görülüyor ve Türkiye’de seveni olduğu sevmeyeni de var” denildi.

Adams ise Öcalan’la ilgili yazısına, İrlanda barış anlaşmasının bu hafta içinde 15’inci yıldönümü olduğunu ve PKK liderinin neredeyse bu sürenin tamamını hapiste geçirdiğini hatırlatarak başladı.


“Buna rağmen, barışın sesi oldu ve tüm hayatı boyunca savaştığı kişilere dostluk elini uzatan bir lidere dönüştü” diyen Adams, Türk hükümetine de Öcalan’ı serbest bırakma çağrısı yaptı.

Time, ‘En etkili 100 kişi’nin açıklandığı sayısı için yedi farklı kapak hazırladı.Kapaklarda, Taliban tarafından vurulmasıyla gündeme gelen Pakistanlı kadın hakları aktivisti Malala Yusufzai, ünlü hip hop şarkıcısı Jay Z, ABD siyasetinin yükselen ismi Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, bu yıl en iyi kadın oyuncu Oscar ödülünü alan Jennifer Lawrence, Hint film yıldızı ve aktivist Amir Han, ilk özel uzay mekiği üreticisi SpaceX’in kurucusu Elon Musk ve ünlü tenisçi Li Na yer aldı.

Haberin Devamı

Obama da var yeni Papa da

Time Dergisi’nin seçtiği ‘etkileyici kişiler’ arasında ABD Başkanı Barack Obama, First Lady Barack Obama, İsrail Gelecek Var partisi lideri Yair Lapid, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cambridge Düşesi Kate Middleton, Yönetmen Steven Spielberg, Manchester City’nin İtalyan yıldızı Mario Balotelli, Oscarlı oyuncu Daniel Day-Lewis, basketbolcu Lebron James, Yahoo CEO’su Marissa Mayer, Obama’nın danışmanı Valeri Jarrett, Grey’s Anatomy gibi dizilerin Yapımcısı Shonda Rhimes, Mısırlı talk-show sunucusu Basem Yusuf, Papa Francesco gibi isimler de yer aldı.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!