Obamayı tehdit etmekten suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Obamayı tehdit etmekten suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 11:40

ABD’de yasadışı ikamet eden bir Özbek vatandaşı, Başkan Barack Obama’nın hayatını tehdit etmek ve ateşli silahlar bulundurmaktan suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Alabama eyaleti Birmingham kentinde federal jürinin, Özbek vatandaşı Uluğbek Kodirov’u (21), bu ay içinde dört ayrı zamanda Obama’yı tehdit etmekten dört kez suçlu bulduğu bildirildi.

Eyalet adli yetkililerinin açıklamasında, bir tehdide ilişkin federal ve yerel güvenlik yetkililerinin etkili koordine soruşturması sonucu yakalanarak tutuklanan Kodirov’in, el bombaları ve M15 tipi makineli tüfeklerle ABD Başkanını birkaç kez tehdit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Kodirov’un gizli bir ajandan silah satın almasının ardından 13 Temmuz’da, Alabama’nın Leeds bölgesinde bir motelde tutuklandığı belirtildi. ABD’ye 2009’da geldiği ifade edilen Kodirov’un öğrenci vizesinin, okul kaydını yaptırmaması üzerine Nisan 2010’da iptal edildiği kaydedildi.

Obama’ya yönelik tehdide ilişkin ayrıntı verilmezken, sanığın tehdit suçuyla her mahkumiyetten en fazla 5’er yıl, her silah için de 10’ar yıl hapis cezası alabileceği dile getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!