O kadının anlattıkları beni çok etkiledi

Güncelleme Tarihi:

O kadının anlattıkları beni çok etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 12:21

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Duisburg’ta Türklerle buluştu.Gauck, bir Türk kadınıyla aralarında geçen konuşmayı Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne (NRW) yaptığı ziyaretlerin son etkinliğinde aralarında Türk davetlilerin de bulunduğu bir resepsiyona katıldı.

NRW Başbakanı Hannelore Kraft ile Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link’in eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gauck, burada Türklerle de bir araya geldi. Duisburg’da çeşitli oluşumlarda aktif görevler üstlenen gönüllü Türklerle sohbet eden Gauck, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hürriyet muhabiri İbrahim Ergül’e de ziyareti değerlendiren Gauck, çok memnun olduğu bir olayı şöyle aktardı:

SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ
“Bugün öğlen sıralarında Bottrop-Welheim’da bizi alkışlayan, el sallayanlar arasından çıkıp bir şekilde bana yaklaşan genç bir Türk Kadının ‘Burada sadece yenilikler yok, uyum da var!’ deyince etrafıma baktım, kendiliğinden gelişen bir olaydı. Konuşmaya başladık. Yanında küçük oğlu vardı, benimle tanıştırdı. Portekiz, Alman ve diğer ülkelerden gelen komşuları ile çok iyi geçindiğini, oturduğu şehri çok sevdiğini söyledi. Daha önce gelenler, burada doğup büyüyen göçmenler de kadının bu konuşmasını destekledi. Bu diyalog beni sevindirdi. Derneklerde, spor kulüplerinde, işyerlerinde, sendikalarda bu birliğin sağlanabilmesi gerekir. Bir bütün olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Farklı sorunların birlikte aşılacağına inanmalıyız.”

Davetliler arasında bulunan İbrahim Sakarya, Saniye Yıldıran, Zeynep Babadağ-Hardt, Hatice Fatma Güler, İshak Yılmaz, Tarık Solak, Ebru Tay, Atila Ülger ve Ramazan Yıldırım Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un kendileri ile yakından ilgilenmesinden memnuniyet duydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!