Güncelleme Tarihi:
BERLİN’deki Charite Hastanesi’nin, ‘Bacağı kesilmezse hayati tehlikesi var’ dediği Tuana Adanur, Türkiye’de tedavi gördükten sonra okula başladı. Ama hastane, küçük bir kızın hayatını karartacak kararının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bir açıklama yapmadı. Hürriyet’in ısrarla sorduğu sorulara cevap vermekten kaçınıyor.
“Tuana’nın bacağının kesilmesi şart” diyen, kızının ikinci bir doktor tarafından muayene edilmesini isteyen baba Selim Adanur’a velayet davası açan Charite Hastanesi’ne o soruları bir kez daha soruyoruz:
Hani Tuana’nın bacağı kesilmezse hayati tehlikesi vardı?
Bacağı kesilmeden kurtulamaz demiştiniz. Hatta Tuana’yı Türkiye’de doktorlara göstermek isteyen babası Selim Adanur’u mahkemeye vermiştiniz. Tuana, Ankara’da tedavi oldu, bacağı da kesilmedi. Buna ne diyorsunuz?
O zamanki teşhisiniz yanlış olabilir mi?
Türkiye’de yapılan tedaviye ne diyorsunuz?
Hastane bu sorulara önceki gün olduğu gibi dün de cevap vermedi.
Ben altı aydır SORUYORUM
HASTANEYE avukatı aracılığıyla soru sorup cevap alamayan Tuana’nın babası Selim Adanur, Hürriyet’e şunları söyledi: “Kızımı Ankara’da ameliyat ettirdim. Altı ay sonra okula başladı. Doktorları dinleseydim 10 ay önce Tuana’nın bacağını keseceklerdi. Ve tek bacakla yaşayacaktı. Kızım şimdi koltuk değneği kullanmadan, yürüyerek okula gidebiliyor. Altı aydır kafamı meşgul eden sorular var. ‘Kızımın bacağını neden kesmek istediler? Yanlış teşhis mi koydular? Ya da bir şeyleri benden sakladılar mı? Tüm bunlar benim beynimi kemiren sorular. Hastane avukatım aracılığıyla sorduğum sorular karşısında sus pus. Kızımın bacağını kesmeden de tedavi etmek mümkünse niçin bu kadar ısrar edildi, niçin beni mahkemeye verdiler.”