Nürnberg Sonbahar Halk Festivali açıldı

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg Sonbahar Halk Festivali açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 10:18

Nürnberg’de ilkbahar ve sonbaharda açılışı yapılan Halk Festivali (Volkfest) bu sene yoğun yağmur nedeniyle büyük bir çadırda müzikli bir törenle gerçekleşti.

Haberin Devamı

11 Eylül’e kadar sürecek sonbahar festivalinin açılışına, Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger, Nürnberg Belediye Başkanı Markus König, Güney Almanya Şovmenler Derneği Başkanı Lorenz Kalb, Tucher bira fabrikasını temsilen Jörg Traeger, festivale ev sahipliğini yapan Jürgen Papert, siyaset ve medyadan çok sayıda temsilci katıldı. Festivalde, Bavyera Başbakanı Söder, Bakan Aiwanger ve Belediye Başkanı König, ilk bira fıçısını açmasıyla başlayan festivalde geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlenildi. Kuzey Bavyera bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk’ün de ziyaret edip eğlendiği Nürnberg Halk Festivali’nin açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı König, “Nürnberg’de ilkbahar ve sonbahar aylarında iki defa halk festivali yapılır. Festivaller, yerel kültürün geleneksel bir parçasıdır. Panayır alanlarında tüm yaş gruplarının eğlenceli güzel vakit geçireceği yerler mevcuttur. Açılış gününde geçit töreni yapılır ve kapanış gününde şehrin güneyini aydınlatan devasa havai fişek gösterisi gerçekleştirilir. Haftanın bir günü aile günüdür. Tüm atlı karıncalar, trenler ile stantlarda satılan yiyecek ve içecekler yarı fiyatına satın alınır. Festivale katılanlar, iki hafta güzel anılar kazanır” dedi.
‘EN İYİ ŞEHİR FUARI’
Bavyera Başbakanı Söder de şunları söyledi: “Nürnberg’in en ünlü etkinliği olan Christkindesmarkt ile kentte açılan halk festivallerine katılırsanız, Frankonya geleneklerini, kültürünü yaşamış olursunuz. Nürnberg Dutzedteich Gölü yanındaki eski Nazi partisi alanında Dokümantasyon Merkezi’nin bulunduğu Kongre Salonu’nun yanında daha önceki yıllarda açılan festivallere 2 milyonu aşkın ziyaretçi katıldı. Bu sene de aynı sayıya ulaşılması bekleniyor. Nürnberg fuarları, Almanya’nın en temiz ve en güvenli fuarlar olarak bilinir. 2013 yılında Stiftung Lebendige Stadt (Canlı Kentler Vakfı) tarafından ‘En İyi Şehir Fuarı’ ödülüne layık görülmüştür.”
Güney Almanya Şovmenler Derneği Başkanı Lorenz Kalp ise şöyle konuştu: “Biz şovmenler, nihayet mesleğimizi tekrar açılan festivalde icra edebildiğimiz için çok mutluyuz. Yaptığımız iş bir meslektir ve insanları eğlendirmek, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak bizim işimiz. Halk şenliklerinde ve kilise kutsamalarında bizi ziyaret eden ve bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!