Nüfus azalıyor çok çocuk yapın

Güncelleme Tarihi:

Nüfus azalıyor çok çocuk yapın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2005 00:00

Federal Aile Bakanı Renate Schmidt, Aachen Anakent Belediye Başkanı Dr. Jürgen Linden ve Federal Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, Almanları daha çok çocuk yapmaya çağırdılar.

Haberin Devamı

AACHEN’de aile kurulmasını destek vermek ve ailelerin sorunlarına eğilmek için, aralarında Göç Meclisi Başkanı Muhsin Ceylan ile DİTİB Aachen Yunus Emre Camii Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Yaşar’ın da bulunduğu Aachen Aile Birliği (Bündnis für Familie) kuruldu.

Aachen Anakent Belediye Başkanı Dr. Jürgen Linden’in başkanlığında toplanan kurucu 22 üye, Federal Aile Bakanı Renate Schmidt ve Federal Sağlık Bakanı Ulla Schmidt’in de katıldığı bir törenle faaliyetine başladı.

Çocuk yapın

Belediye Başkanı Dr. Linden, ``Almanya genelinde olduğu gibi Aachen’de de nüfus günden güne düşmekte. İnsanlar artık aile kurup çocuk yapmıyorlar. Aachen’de aile başına 1,5 çocuk düşüyor.

Böyle giderse geleceğimiz tehlikede. Aachen Aile Birliği ile amacımız, Aachen’i bir aile cenneti yapmak´´ dedi.

Türkiye örneği

Aachenli Federal Sağlık ve Sosyal Bakanı Ulla Schmidt de, ``Almanya hem Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri hem de aileler için bir sürü sosyal hakların bulunduğu ülkelerden biri konumunda. Buna rağmen Almanlar ne aile kuruyor ne de çocuk yapıyor.

Bu kadar sosyal hakkın bulunmadığı Türkiye’yi örnek alın. Gidip görenler bileceklerdir, evlenip aile kuranlar ve birçok çocuğu olanlar, her şeye rağmen geleceğe mutlu ve ne kadar umutla bakıyorlar’’ diye konuştu.

Mustafa YİĞİT/ AACHEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!