NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı

Güncelleme Tarihi:

NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2024 10:42

9 Eylül 2000’de NSU terör örgütü üyeleri tarafından mobil çiçek standındaki aracının içinde başından vurulan, 11 Eylül’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Enver Şimşek için saldırıya uğradığı Nürnberg’deki Leignitzer Caddesi’nde bir anma töreni düzenlendi. Nürnberg Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ve bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma töreninde konuşan Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci şunları söyledi:

Haberin Devamı

NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı

“NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen Enver Şimşek cinayeti, cinayetler serisinin ilk katliamı olarak kayıtlara geçmiştir. NSU katlettiği 10 kişiden Alman polis memuru dışında 8’i sadece Türk oldukları için biri de Türk’e benzediği için öldürülmüştür. Bu cinayetlerin üçü Nürnberg bölgesinde işlenmiştir. Ailesini geçindirmek için çalışan, Alman ekonomisine katkıda bulunan 3 masum insan Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru ve İsmail Yaşar, NSU terör örgütü tarafından Nürnberg’de iş yerlerinde acımasızca katledilmiştir. Sevdiklerini, yıllarca ırkçılıktan uzak motiflere indirgenerek soruşturulan bir cinayet dizisine kurban veren aileler bir yandan da resmi makamların ağır suçlamalarına maruz bırakılmış, acılarını yaşamalarına bile izin verilmemiştir. Enver Şimşek’in kızı Semiha Şimşek ‘Acı Vatan’ adını verdiği kitabında 11 yıl boyunca yaşadıklarını, ‘Gönül rahatlığıyla yaşamamıza izin verilmedi’ diye ifade etmiştir.”

Haberin Devamı

NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı
‘TÜRK TOPLUMU KORKUSUZCA YAŞAMALI’
“Almanya’daki Türk toplumu, Schwandorf, Solingen ve Möln’de yaşanan büyük acıların açtığı yaraları saramamışken, NSU terör örgütünün işlediği seri cinayetler toplumda bir kez daha derin korku ve endişeler yaratmıştır. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi kirli düşünceler, maalesef her gün daha büyük sorun haline gelmektedir. Bu durum Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı endişe ve tedirginliğe itmektedir. Bizlere düşen görev bilinçli olmak, yaşananların unutulmamasını sağlamak ve kurbanları anmak olmalıdır. Almanya’ya 1960’lı yıllarda ‘misafir işçi’ olarak gelen Türklerin çocukları ve torunları, artık geleceklerini burada inşa etmekte ve bu ülkenin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Türk toplumunun Almanya’nın ekonomisine katkıda bulunurken, hayatından endişe duymadan, güven ve huzur içinde yaşamayı talep etmeleri en doğal haklarıdır. Bu amaçla Alman yetkililerin Türk toplumunu rahatlatacak adımları atacağına inanıyoruz. Irkçılık temelli eylemlerin tekrarlanmasını engellemek için her zaman hatırlanmaları ve kınanmaları gereklidir. Bu da hepimizin ortak sorumluluğudur. Alman yetkililerin, ırkçı saldırılar konusunda Türk toplumunu rahatlatacak adımları atacağına inanmak istiyoruz ve bunu bekliyoruz. Irkçı ve aşırı sağcı saldırılarda hayatlarını kaybeden gerek vatandaşlarımızı, gerek Alman ve diğer yabancı kökenli insanları rahmetle anıyoruz.”
NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı
TÖRENDE DUALAR EDİLDİ
Anma töreninde DİTİB Nürnberg Hocası Veli Boyun Kur’an-ı Kerim okurken, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan da dualar etti. Törene, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği İkinci Başkan Cemil Kimyacıoğlu, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Özlem Ödemiş, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Veliler Birliği Başkanı Sema Yılmaz ile Nürnberg ve çevresindeki sivil toplum kuruluşlarından üyeler katıldı.
NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı

NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı

NSU Kurbanı Enver Şimşek öldürüldüğü yerde anıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!