NSU devlete meydana okumuş

Güncelleme Tarihi:

NSU devlete meydana okumuş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2013 14:59

ALMANYA’da ırkçı terör çetesi NSU’nun seri cinayetlerle sadece göçmenlere değil, Almanya’ya da meydan okuduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Stuttgart Başsavcısı Klaus Pflieger, dün yaptığı açıklamada, kendi görev bölgesinde bulunan Heilbronn kentinde Nisan 2007’de Michele Kiesewetter adlı kadın polisi öldüren, bir memuru da yaralayan NSU’lu teröristler Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe’nin adeta Almanya ile dalga geçtiğini söyledi.

Başsavcı, NSU’nun gerek ırkçı cinayetleri gerekse banka soygunlarını karakolların yakınlarında gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“NSU, cinayet yerini daha çok karakollara yakın bölgelerde seçerek adeta devletin acizliğini göstermeye çalışmıştır. Bu açıdan bakıldığında, NSU’nun sekiz Türk ve bir Yunan esnaftan sonra bir Alman polis memurunu da bilinçli olarak öldürdüğü ortaya çıkıyor. Amaç, devletin acizliğini göstermek, devletle dalga geçmek ve ‘Bakın siz memurlarınızı bile koruyamıyorzusunuz’ mesajını vermek.”

Başsavcı Pflieger, “Seri cinayetlerin aydınlatılması niye bu kadar uzun sürdü” şeklindeki soruya ise, “Olup bitenler, bizim hayal gücümüzün de çok ötesindeydi” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!