Notaların prensesi büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Notaların prensesi büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 14:47

Karsu Dönmez, Essen'de verdiği konserle dinleyenleri büyüledi.

Haberin Devamı

PİYANİST ve şarkıcılığın yanı sıra, beste, söz yazarlığıyla da öne çıkan Karsu Dönmez, Essen Katakomben Tiyatro salonunda verdiği konserde dinleyenlerini büyüledi.

Türkçe şarkı ve türküleri caz tarzında söyleyen Karsu, güzelliği ve zerafetiyle de kendisini izleyenlerin beğenisini kazandı.

7 yaşından beri müzikle iç içe olan 22 yaşındaki Karsu şarkılarını Türkçe, İngilizce ve Almanca okudu. Hatay'ın Karsu Köyü'nden 1970'de Hollanda'ya göç eden bir ailenin kızı olarak Amsterdam'da dünyaya gelen Karsu Dönmez, 16 yaşında ailesinin restoranında bir yandan garsonluk yaparken diğer taraftan müşteriler için piyano çalıp şarkı söylediğini belirtti.

BELGESELİNİ ÇEKTİLER
Kendisini dinlemeye gelen belgeselci Mercedes Stalenhoef'un, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde verdiği konserleri beş yıl boyunca kaydedip, belgeselini çektiğini söyleyen genç sanatçı Karsu,

"İlk defa 16 yaşında New York'ta sahneye çıktım. Amerikan Büyükelçiliği bursu ile ABD'de müzik eğitimini gördüm. Bill Clinton'la tanıştım. Bugüne kadar iki albüm ve yüzlerce beste yaptım. İlk profesyonel konserimi 19 yaşında 750 kişilik bir salonda verdim. Sabahları bir yerlere yazdıklarımı geceleri toplayıp besteliyorum. Sezen Aksu hayranıyım. Müzik olmasaydı, psikolog ya da politikacı olmayı isterdim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!