Norveç kara teslim

Güncelleme Tarihi:

Norveç kara teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 16:23

Danimarkalılar Noel'i karsız geçirme endişeşi yaşarken, Norveç kara teslim oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ülke genelinde kara ve hava trafiği önemli ölçüde aksadı, çok sayıda kaza meydana geldi.

Haberin Devamı

Kurtarma kuruluşu Falck, pazar akşamı gece saat 24.00'ten pazartesi sabahı saat 09.00'a kadar 1600 aracın saplandığı yerde kardan kurtarıldığını 343 aracın kaza yaptığını bildirdi. Kaza yapan araçların kurtarma işleminin 1 ile 3 saat gibi uzun süre alması nedeniyle bir çok karayolunun saatlerce trafiğe kapandığı, yollarda uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

Oslo'nun Gardemoen havaalanında çok sayıda uçuş iptal edildi, sadece önemli destinasyonlara saatler süren gecikmelerle uçuş izni verildi. Küçük havaalanları ise tamamen trafiğe kapatıldı. Yolcular havaalanlarında mahsur kaldılar. Elektirikli tren hatlarındaki donmalar nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiği, makaslardaki buzlanmaları çözmek için elemanların görevlendirildiği bilgisi verildi.

Falck sözcüsü İrena Rasthold, tüm kurtarma araçlarının çivili lastik kullanmak zorunda kaldığını belirterek, ”Sürücüler kış gelmeden kışlık lastik kullanmaları hatta mümkünsa çivili lastik takmaları konusunda uyarıldı ama maalesef halen daha uyarıları dinleyen sürücülerin olmadığını görüyoruz. Kaza yapanların hemen hepsi kışlık lastiği olmayan sürücüler. Biz yoğun kar yağışı nedeniyle elemanlarımızın Noel izinlerini bile iptal ettik” dedi.

Öte yandan ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde kar fırtınası yüzünden bazı elektrik tellerinin koptuğu ve çok sayıda evin elektriksiz kaldığı bildirildi. Metoroloji yetkilileri kar yağışının devam edeceğini Noel'in beyaz geçeceğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!