Nobel parası beynin sırrına

Güncelleme Tarihi:

Nobel parası beynin sırrına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 10:52

ALMANYA’nın Nobel’i olarak gösterilen Leibniz Bilim Ödülü’nü alan Bochum Ruhr Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Onur Güntürkün, ödülün hayatında bu zamana kadar gerçekleştirdiği çalışmaların tümünü kapsadığını söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Güntürkün, “Bu ödül düşünmenin beyinde nasıl zuhur ettiğini, beyindeki hücresel temellerin nasıl oluştuğu konusunda yaptığım çalışmadan dolayı verildi. Ancak bu ödül aslında geriye bakan bir ödül değil, ileriye dönük. Ödülden gelen gelen parayı bilimsel çalışmalarım için kullanabileceğim” dedi.

Avrupa ve Almanya’nın en büyük bilim ödülünun kendisini heyecanlandırdığını belirten Prof. Dr. Onur Güntürkün, “Ödüle önerilen bilim insanları çok önemli isimler. O yüzden onların arasına seçilmek çok şahane bir his. Ödülden kazandığım parayı da bilimsel çalışmalarım için daha esnek ve serbest şekilde kullanabileceğim. Çalışmalarım için ihtiyaç duyduğum bir aleti alabileceğim, yanımda çalıştırmak istediğim bir yardımcıyı alabilmek için veya bir bilimsel konferansa gidebilmek için kullanabileceğim” dedi.

Türkiye ile bilimsel bağlarının sıkı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Onur Güntürkün, “Hem Türk hem de Alman’ım. Her iki ulusun da çocuğuyum” diye konuştu.

TÖREN BERLİN’DE
Prof. Dr. Onur Güntürkün, Lebniz Bilim Ödülü’nü 19 Mart 2013 tarihinde Berlin’de düzenlenecek törenle Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un elinden alacak. 2.5 milyon Euro’luk Leibniz Ödülü, 10 bilim adamı arasında paylaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!