Nisan Fuarı'nda Türk müziği

Güncelleme Tarihi:

Nisan Fuarında Türk müziği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 22:04

İspanya'da geleneksel olarak yapılan Nisan Fuarı'nda Türk Müziği çalınarak, her iki halkın geçmişe dayanan dostlukları tazelendi.

Haberin Devamı

İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesinin en önemli kentlerinden Sevilla’nın geleneksel "Nisan Fuarı" adlı panayırı görkemli bir şekilde sürüyor.

Her yıl nisan ayında bir hafta süreyle düzenlenen panayırın geçmişi 1800’lü yıllara dayanıyor. Bölgeye gelen Katalan ve Bask tüccarların iş yapmak amacıyla başlattığı etkinlik, günümüzde İspanya’nın en büyük panayırı olarak biliniyor ve bir milyon dolayında kişiyi ağırlıyor.

Türkiye’nin Endülüs bölgesindeki yeni fahri konsolosu olan ve Sevilla’nın önde gelen iş adamlarından Manuel Moreno, panayır alanında her yıl baraka kuranlar arasında yer aldı. Konuya ilişikin açıklamalarda bulunan Moreno, "Bizim için bu fuarın çok büyük bir önemi var. Sadece eğlenmek için değil, birlikteliğimizi, aile ve arkadaş çevremize bağlılığımızı göstermek açısından çok önemli" dedi.

Moreno, bu yıl barakasında flamenko müziğinin yan sıra Türk müziğini de çaldırırken, "Gerçekten Türkiye’ye aşığım. Özellikle Endülüs halkı ile Türklerin birbirine çok benzediğini düşünüyorum. Endülüs’te Türkiye’ye ait kültürel faaliyetler düzenleyerek Türklerin burada en iyi şekilde tanınmasına yardımcı olmak istiyorum" dedi.

Şehir merkezinde her yıl farklı alanlarda kurulan panayır kapsamında kentin önde gelen iş adamları ve aileleri, kendilerine özel yaptırdıkları barakalarda misafirlerine yiyecek ve içecek ikramı ediyor, flamenko müziği eşliğinde eğleniyor. Bölgenin en ünlü içeceği olan elma şarabından bir hafta içinde 1,5 milyon şişe tüketildiği belirtilirken, İspanyol mutfağının tipik kızarmış balık ürünleri tüm panayır alanında ikram ediliyor ya da satılıyor.

Bu arada, yarın sona erecek panayırın en büyük özelliğini kıyafetler oluşturuyor. Neredeyse tüm Sevilla halkı yıl boyunca hangi kıyafeti giyeceğine hazırlanıyor. Kadınlar puanlı, rengarenk, flamenko dansında kullanılan kıyafetleri giyerek, saçlarına çiçek takıyor, erkekler ise ya eski halk kostümleri ya da takım elbiselerle dolaşıyor. Bir film setini andıran büyük panayır alanı içinde yüzlerce süslenmiş fayton ve atlarla turlar atılıyor, kurulan dev lunapark alanında eğlence düzenleniyor. Öğleden sonra barakaların açılmasıyla başlayan etkinlik, sabaha kadar devam ediyor.

Bu yılki panayıra ilgi, ilk 5 gününde sürekli yağmur yağmasından dolayı geçmiş yıllara oranla biraz azalsa da, bu yağış, kuraklık sıkıntısı yaşayan ve geçimini tarımdan sağlayan Sevilla’lıların yüzünü güldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!