Nijerya’da Boko Haram operasyonu: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Nijerya’da Boko Haram operasyonu: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 14:53

Nijerya güvenlik güçlerinin Boko Haram örgütüne yönelik düzenlediği baskında 4 militan öldürüldü.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklamada bulunan askeri sözcü, baskının, ülkenin kuzeyindeki Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu Kano kentinde düzenlendiğini belirtti.

Sözcü, Kano kentinin Boko Haram örgütü için güvenli bir bölge haline geldiği yönünde gelen bilgiler üzerine operasyon düzenleme kararının alındığını kaydetti. Afrika kıtasında 160 milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülke olan Nijerya’da şeriata dayalı bir yönetim kurulması amacıyla düzenlediği kanlı saldırılarla adından sık sık söz ettiren Boko Haram örgütünün 2009 ortalarından beri ülkenin kuzeyinde düzenlediği birçok saldırıda binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Haussa dilinde "Batı tarzı eğitim günahtır" anlamına gelen Boko Haram’ın sadece bu yıl içinde düzenlediği saldırılarda ise 450’yi aşkın kişi öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!