Güncelleme Tarihi:
FEDERAL Aile, Yaşlılar, Bayanlar ve Gençlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Sosyal Fonu tarafından desteklenen ‘NetWork.21 Projesi” çerçevesinde Thomas-Morus Akademisi'nin Berlin´de düzenlediği kongre büyük ilgi gördü. Akademi direktörü Dr. Wolfgang İsenberg ile proje müdürü Filiz Elüstü kongrede “NetWork.21” projesinin 3 yıl içinde topladığı tecrübeleri ve başarıları hakkında davetlilere bilgiler verdiler. Akademinin direktörü Dr. Wolfgang Isenberg NetWork.21 projesinin hedeflerinin sadece mesleki kariyer fırsatlarını geliştirme olmadığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Network.21 farklı kültürlerin ve dinlerin birlikte müşterek yaşamlarını belirleme ve sorumluluğunu taşıyacak transkültürel toplumun çalışması ve ayakta tutulmasının kendisidir. Bu toplumu, fırsatları ve sorunlarıyla aktif olarak şekillendirmeye Network.21 davet ediyor ve katılanları yeterli duruma getirmek istemektedir”
Türk kökenli uzman aranıyor
Projenin yöneticisi Filiz Elüstü üniversiteden mesleğe geçişin genç göçmen kökenli kadınlar için çoğu zaman ağır yük teşkil ettiğini genelde göçmen kadınların kendi çevrelerinde örnek alacakları kimseler olmadığından kendilerini ispatlama baskısı ile karşılaştıklarını belirterek, "Bu göz önünde bulundurularak «Network.21 transkültürel toplumda yaşam ve çalışma» adı altında, kendi kariyerleri için destek ağı yapılanması içinde bir danışma programı sunuyoruz. Üç sene içinde 63 ikili çalışma grubu oluşturduk. 63 genç akademisyen arasında bulunan 12 türk kökenli genç akademisyenler iş, yaşam ve kariyer yollarında bu gruplarda destek aldılar. Farklı branşlardan oluşan deneyimli uzman ve yöneticiler, katılımcıları temel okul eğitiminden ve üniversite öğreniminden çalışma hayatına geçişte bilgilendirdiler. Arzumuz farklı branşlardan oluşan deneyimli Türk kökenli uzman ve yöneticileri de projemiz NetWork.21´de görüp kendi tecrübelerini genç akademisyenlerine aktarmaları" diye konuştu
NetWork.21 Projesi nedir?
“NetWork.21” projesi çerçevesinde her yıl 14 göçmen genç bayana ve 7 genç erkeğe meslek hayatına geçişte eşlik edip destek sağlanıyor. Farklı branşlardan oluşan deneyimli uzman ve yöneticiler, katılımcıları temel okul eğitiminden ve üniversite öğreniminden çalışma hayatına geçişte bilgilendiriyor. Bu proje özellikle göçmen kökenli kadınların kalifiye mesleklere geçişlerinde durumlarını iyileştirmek ve onlara destek sağlamayı hedeflemektedir. Sayısı sınırlı tutulacak genç erkeklerin de proje kapsamına alınmasıyla iş piyasasına girerken cinsiyetler arasında ne gibi farkların olduğu ortaya çıkartılmaktadır. Mesleğe giriş tecrübelerini aktarmak isteyen diğer ilgi duyanlar da açık olan proje hakkında detaylı bilgi: 0171 93 85 589 nolu telefondan alınabilir.