Nefret saldırısını birlikte kınayalım

Güncelleme Tarihi:

Nefret saldırısını birlikte kınayalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 10:57

Berlin Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, Berlin’deki İslami derneklere geçenhafta haham Dainel Alter’e yapılan ‘nefret saldırısı’nı birlikte kınama çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

BERLİN’de geçen hafta 6 yaşındaki kızıyla birlikte sokak ortasında dört Arap kökenli gencin saldırısına uğrayan haham Daniel Alter’in dövüldüğü Grazer Meydanı’nda, ırkçılığa ve Yahudi düşmanlığına karşı bir miting düzenlendi.

Kilise Derneği, Yahudi Cemaati, Irkçılıkla ve Yahudi Düşmanlığıyla Mücadele Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği mitinge, saldırıya uğrayan ve çeşitli yerlerinden yaralanan haham Daniel Alter de katıldı.

Mitingde konuşan Berlin Eyaleti Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, Yahudi düşmanlığının Berlin’de yeri olmadığını belirtirken, Berlin’deki İslami derneklere de çağrı yaptı.

Kolat, İslami derneklerin, Yahudi düşmanlığını konu olarak ele almalarını ve bu düşmanlığı kınamalarını istedi. Mitinge, Federal Meclis SPD Milletvekili Mechthild Rawert, Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekilleri SPD’li Ülker Radziwill ve Sol Parti’li Hakan Taş ile Almanya Türk Toplumu (ATT) Genel Başkanı Kenan Kolat ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Çok öfkelendim
Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde Yahudilerin ve kültürlerinin her zaman Berlin’in bir parçası olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyleyen Dilek Kolat,

“Bu saldırıyı ilk duyduğum zaman çok öfkelendim. Haham Alter’in yanında küçük bir çocuk olması da saldırganları durdurmadı. İnsanlar ne yazık ki hala kentimizde, farklı düşündükleri, farklı oldukları veya bu olayda görüldüğü gibi farklı dine inandıkları için saldırıya uğrayabiliyor. Ben bunu nefret saldırısı olarak tanımlıyorum. Bu kentte elbette Müslüman oldukları için de saldırıya uğrayan insanlar var. Ama bu saldırıların hepsi demokratik düzene ve hoşgörüye karşı yapılan saldırılardır” diye konuştu.

Kınamak yetmez
Bir çok Müslüman’ın bu saldırıyı kınadığını ve mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu hatırlatan Dilek Kolat,

“Bu şiddeti bir çok İslami dernek de kınadı. Ancak ben burada kendilerinden açık bir şekilde bundan sonra da bu ve benzeri saldırıyı sadece kınamak yerine, derneklerde somut bir şekilde Yahudi düşmanlığını konu yapmalarını talep ediyorum” dedi.

Kolat, Berlin’de ırkçılığa ve Yahudi düşmanlığına karşı bir çok inisiyatif ve program olduğunu ve bundan sonra da bu tür çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

Destekten memnun ama hala şokta
DAYAK yediği yerdeki mitinge katılan haham Daniel Alter ise kendisi ve ailesine gösterilen dayanışmadan duyduğu memnuniyeti anlattı.

Alter, daha önce de sözlü saldırılara uğradığını ancak ilk kez somut bir şekilde fiziksel şiddete maruz kaldığını söylerken, olayın şokunu hala atlatamadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!