Nazan'ın gözü beyaz perdede

Güncelleme Tarihi:

Nazanın gözü beyaz perdede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 17:02

Frankfurt'ta 1-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Türk Film Festivali'ni sunmaya hazırlanan RTL'in sempatik sunucusu Nazan Eckes, bir sırrını da Hürriyet'le paylaştı.


ÜNLÜ
sunucu Nazan Eckes, çocukluk ve genç kızlık dönemlerinde hayallerini süsleyen Yeşilçam sinemasının efsanevi yıldızı Türkan Şoray'ın kostümlerinin de sergileneceği 9. Frankfurt Türk Film Festivali'ni sunacak. Türk filmlerini çok sevdiğini ve çocukluk yıllarında evlerinde videoda izlediği Yeşilçam filmlerinden çok etkilendiğini söyleyen Nazan, "Bu tür bir festivali sunacağım için çok sevinçliyim. Benim de örnek aldığım Yesilçam yıldızları var. Türkan Şoray'a çocukluk günlerimden beri hayranım. Şimdi onun unutamadığım filmlerinde giydiği kostümlerinin de sergilendiği bir festivali sunuyorum. Bu harika bir duygu" dedi.
Haberin Devamı


Türk filmleriyle büyüdüm
Türkan Şoray'ın dışında Türk sinemasında Tarık Akan'ı da çok yakışıklı ve karizmatik bulduğunu söyleyen güzel sunucu, "Türk sinemasının bendeki yeri bambaşkadır. Küçükken hepimiz o dev sanatçılar gibi olmak istemez miydik? Ben de 1980'lerin ortasındaki her Almanyalı Türk çocuğu gibi evlerimizde videolarda Türk filmlerini izleyerek büyüdüm" dedi.


Televizyoncu olmasına rağmen sinemayı da çok sevdiğini söyleyen Nazan, bir sırrını da Hürriyet'e açıkladı. Bir gün çok iyi bir teklif gelirse beyaz perdede de harikalar yaratabileceğini vurgulayan Nazan, "İyi bir senaryo ve güçlü bir ekiple çok kaliteli bir sinema filmi neden olmasın?" diye konuştu.


Festivalde 25 film gösterilecek


Yılmaz Güney'in ölümünün 25. yıldönümü anısına "Sürü", "Seyit Han" ve "Ağıt" filmlerinin de gösterileceği etkinlik 1 Kasım 2009'da Türkan Şoray'ın "Sinema Kostümleri Sergisi" ile başlayacak. Festivalde ayrıca Türkiye'den 25'e yakın sinema filminin yanısıra belgesel ve kısa filmler de getirilecek. Mommo, Kız kardeşim, Pandora'nın kutusu, Devrim arabaları, Hayat var, Usta, Sıcak, Sonbahar, Gölgesizler, Son cellat, Güz sancısı, İki dil bir bavul, Köprüdekiler, Nokta, Dinle neyden gibi filmlerin yanı sıra Almanya'da Türk asıllı yönetmenlerin çektiği veya oyuncu olarak yer aldığı dört film de gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!