Nakliyatçılar ateş püskürdü

Güncelleme Tarihi:

Nakliyatçılar ateş püskürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 16:59

Almanya’dan Türkiye’ye ev eşyası taşıyan Selçuk Nakliyat’ın birçok insanı mağdur etmesi Türk nakliyecileri kızdırdı. Türk nakliyeciler, yaşananların sektöre zarar verdiğini söylediler.

Haberin Devamı

NaTÜRKİYE’ye taşımak üzere teslim aldığı ev eşyalarını Almanya’daki depoda tutan Selçuk Nakliyat'ın tutumu Türk nakliyecileri kızdırdı. Türk nakliyat şirketleri bunun sektöre zarar verdiğini söyledi. Nakliyat şirketi işleten Osman Çat şöyle dedi: “Almanya gibi bir hukuk devletinde bu tür kişiler nasıl ticaret yapabiliyor, anlamak mümkün değil. Bu şirketin yaptığı resmen gasp. İnsanlardan eşyaları götüreceğim diye alıyor. Gönderdiğim dediği eşyalar deposunda çıkıyor. O zaman bu kişinin ticaret hakkı neden alınmıyor, ben anlamakta güçlük çekiyorum. Ama vatandaşa tavsiyem, kiminle eşya göndereceğini önce bir araştırsın. Etrafa sorsun. Başlangıçta bir kuruş para ödemesin. Parayı eşyayı teslim aldığı zaman ödesin. Koli listesini alsın ve şirketten teyit ettirsin.”

Haberin Devamı

Sigortasına baksın
Türk Nakliyatçılar Birliği (TİTAB) Genel Başkanı Halis Ateş, bu tür olayların sektöre büyük zarar verdiğini belirterek, "Müşterinin daha bilinçli davranması ve düzgün sözleşme yapması gerekiyor. Ev eşyası taşıyan çok ciddi şirketlerimiz var. Onları tercih etsinler. Sözleşmeye eşyanın teslim alındığı ve teslim edileceği tarihi yazdırsınlar. Ayrıca eşyayı göndereceği şirketin CMR sigortası var mı, sorsunlar, incelesinler. Eğer sözleşmedeki tarihte eşya kendisine teslim edilmezse, tüm zararlarını CMR sigortası karşılamak zorunda” dedi.


Ev eşyaları taşımacılığında tanınmış şirketlerden Stuttgart’taki Güngör Trans’ın sahibi Reşat Güngör ise şunları söyledi: “Ev eşyası gönderecek vatandaş önce bu alandaki şirketleri araştırsın. Bu konuda dernek ya da konsolosluk yetkililerinden tavsiye alsınlar. Sözleşmeye dikkat etsinler. En önemlisi de eşya gönderecekleri şirketi gidip yerinde ziyaret etsinler, deposuna baksınlar. Burada kayıt ve taşıma işlemlerinin nasıl yapıldığına baksınlar. Eşyanın taşıma yasasına göre en fazla 3 ay içinde teslim edilmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!