Mutluluk gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Mutluluk gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 13:29

Engelli ve engelsiz tiyatrocuların ortak sahne aldığı Avrupa'nın ilk Türk tiyatrosu olan Tiyatro Engelsiz Diyalog'un ilk galasında engelli oyuncular mutluluk gözyaşları döktüler.

Haberin Devamı

AVRUPA Türk Engelliler Derneği (AVTED) bünyesinde kurulan engelli ve engelsizlerin ortak sahne aldığı Tiyatro Engelsiz Diyalog'un sahnelediği “Umuda Doğru”nun galasında mutluluk gözyaşları aktı.

Engellilerin sorunları, hayalleri ve çocukların engelli doğmasına çok kez sebep olan akraba evliliklerinin mizahi üslupla işlendiği oyun öncesi Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve AVTED Başkanı Cemil Çelik konuşma yaptılar.

“ENGELLERİ BİZ YARATIYORUZ”
Öztürk, AVTED'in çalışmalarını büyük bir takdirle takip edip desteklediğini belirterek, “AVTED yine bir ilki gerçekleştirerek kurduğu tiyatro ile bizlere aslında hayatta kimse için bir engel olmadığını 'engelleri' bizlerin yarattığını gösteriyor” dedi.

Kendisi tekerli sandalyeye bağlı olan İsmail Bıçkıcı'nın yazdığı tecrübeli yönetmen Coşkun Üresin'in sahneye koyduğu oyunda Elif Ay, Bekir Ay, Vahide Ziba, Nebahat Uzun, Sabriye Karakurt, Necla Karakurt, Özgül Koca, Sıdal Koca, Üsame İlter, Uğur Ceylan, Hafize Şahin ve Melike Şarlak rol aldı. 7’den 70’e Korosu elemanlarından Cavit Utku ve Hasan Koç da saz ve vurmalı çalgıyla oyunun müziğini yaptılar.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Salonu dolduran izleyiciler büyük bir beceri ve keyifle oynayan ekibi oyun sonunda dakikalarca alkışladı. Annesi Elif Ay ile birlikte oyunda rol alan engelli oyunculardan Bekir Ay, seyircilerin alkışı karşısında duygu seline kapılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Tiyatro oynamayı çok sevdiği söyleyen Bekir Ay, “Tiyatro hayatıma yeni bir yön verdi. Bir oyunu oynamak, bir şeyler başarmak çok güzel bir duygu” dedi.

Yönetmen Coşkun Üresin ve tiyatronun fikir öncüleri Vahide Zıba ve Nebahat Uzun amaçlarının engelli ve engelsiz insanları bir araya getirmek, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu ifade ettiler. Tiyatroya destek vermek isteyen ve çalışmalar hakkında geniş bilgi isteyenlerin www.avted.com internet adresine başvurabileceklerine dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!