"Mutlaka meslek öğrenin"

Güncelleme Tarihi:

Mutlaka meslek öğrenin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 16:27

Göçmen ve Alman girişimcilere çağrıda bulunan Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Heitzer, işletmelerinde göçmen kökenli gençlere meslek eğitim imkanı sunmalarını istedi.


FEDERAL
Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Bernhard Heitzer, Berlin Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi'ni (BWK) ziyaret ederek verilen meslek eğitimi hakkında BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç'ten bilgi aldı.

Herkese görev düşüyor
Gençlerin toplumda başarılı olması ve iş hayatına girmeleri için mutlaka iyi bir meslek öğrenmeleri gerektiğine işaret eden Müsteşar Dr. Heitzer, göçmen ve Alman işverenlere çağrıda bulunarak göçmen kökenli gençlere işletmelerinde meslek eğitim yeri sunmalarını istedi. Müsteşar Dr. Heitzer, meslek eğitimi yoluyla entegrasyona da büyük katkı sağlanacağının altını çizerek, "Göçmen gençler arasında meslek eğitimi görenlerin sayısı yüzde 24 iken, bu oran Alman gençleri arasında yüzde 58. Bu sayının artırılması için herkese büyük görev ve sorumluluk düşmektedir" dedi.

Meslek eğitimi önemli
BWK Müdürü Nihat Sorgeç, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek çok kültürlülüğün ve dilliliğin toplum için zenginlik ve işletmeler için de bir kazanç olduğunu kaydetti. Araştırma sonuçlarına göre meslek eğitimini tamamlama oranlarının Alman gençlerde yüzde 30 iken, Türkler arasında bu oranın yüzde 9 civarında olduğuna dikkat çeken Sorgeç, bunun artırılması için başta veliler olmak üzere, eğitim kurumları, politikacılar ve herkese büyük görevler düştüğünü vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!