Müstehcen SMS bakanın başını yedi

Güncelleme Tarihi:

Müstehcen SMS bakanın başını yedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 16:45

SMS skandalına adı karışan Finlandiya Dışişleri Bakanı Kanerva'nın yerine Stubb atandı.

Haberin Devamı

Finlandiya’da iktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi, SMS skandalına karışan Dışişleri Bakanı Ilkka Kanerva’nın görevden alındığını ve yerine Alexander Stubb’un atandığını açıkladı.

Parti Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Jyrki Katainen, başkent Helsinki’de düzenlediği basın toplantısında, partinin Kanerva’nın yerine Haziran 2004’te Avrupa Parlamentosuna seçilen Alexander Stubb’un atanmasına karar verdiğini, Stubb’un AB ve dış siyasetteki deneyimlerinden ötürü tercih edildiğini söyledi.

Katainen, bir önceki açıklamasında, SMS skandalına karışan Kanerva’nın Dışişleri Bakanı olarak görev yapamayacağını, çünkü "göreve devam etmesi için gerekli güven ve genel saygıya artık sahip olmadığını" söylemişti.

Finlandiya’nın SMS skandalına karışan eski Dışişleri Bakanı Ilkka Kanerva (60), striptizci Jyrki Katainen'e, erotik içerikli 200 kadar mesaj yollamış ve onunla birlikte olmak istediğini belirtmişti. "Hymy" adındaki dergi eski bakanın 29 yaşındaki striptizciye yolladığı SMS'leri yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!