Güncelleme Tarihi:
KRM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Berlin’de hafta sonunda kundaklanan ve ağırlıklı olarak Türklerin ve Boşnakların oturduğu bir binada 3 kişinin hayatını kaybettiği, Münih’teki bir camide de İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) derneği bürosunun talan edildiği hatırlatılarak, bu olayların diğer bir çok olaydan sadece bir kaçı olduğu, Müslümanlara yönelik şiddetin gittikçe arttığı belirtildi.
Bu tür eylemlerin, İslamiyetin kamuoyunda karalanmasının ve İslamiyetin Almanya’nın bir parçası olup olmadığı şeklindeki tartışmaların bir sonucu olduğu ifade edilen açıklamada, bu nedenle Alman toplumundan ve politikacılardan Müslümanlara yönelik şiddetin durdurulması istendi.
Açıklamada, KRM Sözcüsü Erol Pürlü, geçen yılın ikinci yarısında sadece Berlin’de camilere 6 kez saldırı olduğuna işaret ederek, Müslümanlara ve Müslüman kuruluşlara yönelik gittikçe artan şiddet eylemlerinin endişe yarattığını, Alman kamuoyunda bu konudaki bilinç azaldıkça, bu tür olayların da arttığını ifade etti.
Politikacılardan, seçimlerden dolayı İslamiyet konusunda yapılan popülist söylemlerden kaçınmalarını da isteyen Pürlü, yapılan ciddi araştırmaların, Alman halkının çoğunun İslamiyeti bir hoşgörüsüzlük dini olarak gördüğünü ortaya koyduğunu, bu sürecin sadece Alman toplumu ve politikacılar tarafından yapılacak aktif bir bilgilendirme politikasıyla durdurulabileceğini kaydetti.
KRM, yeni İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’e de, bu sorunu genel bir toplumsal sorun olarak değerlendirerek, İslam düşmanlığı konusuna büyük önem vermesi çağrısında bulundu. KRM, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya İslam Konseyi (IRD), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) ve İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) tarafından 2007 yılının Mart ayında oluşturuldu.