Murdoch’ı, yeniden yargılamak istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Murdoch’ı, yeniden yargılamak istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 13:57

İngiliz milletvekilleri, "News International" şirketinin yönetim kurulu başkanı James Murdoch’ı, parlamentoya yeniden ifade vermek için çağırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Muhalefetteki İşçi Partisi milletvekilli Tom Watson, James Murdoch’ın yanı sıra, telekulak skandalına yol açan "News of the World" gazetesinin eski editörü Colin Myler ile gazetenin eski hukuk danışmanı Tom Crone’u da ifade vermeye çağıracağını söyledi.

James Murdoch, bu ay parlamentonun Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyeleri önünde verdiği ifadede kendisine gönderilen ve yasadışı telefon dinleme yönteminin bir muhabirle sınırlı kalmadığının belirtildiği e-postadan haberi olmadığını savunmuştu. Gazetenin eski yöneticileri ise yasa dışı telefon dinlendiğine ilişkin e-postayı Murdoch’a gönderdiklerini söylemişti. James Murdoch bu iddianın ardından, İngiliz parlamentosuna "gerçek dışı ifade vermekle" suçlandı.

Telekulak skandalıyla ilgili son olarak, 2000 yılında cinayete kurban giden Sarah Payne adlı çocuğun annesinin de telefonlarının, "News of the World" gazetesi tarafından dinlendiği iddia edildi. Bu arada, James Murdoch’ın yüzde 39’una sahip oldukları dijital uydu kanalı BSkyB’nin yönetim kurulu başkanı olarak kalmasına karar verildi.

BSkB yönetim kurulu ve hissedarlarının James Murdoch’a destek verdiği kaydedildi. James Murdoch’ın babası, medya patronu ve "News Corporation" şirketinin sahibi Rupert Murdoch telekulak skandalının ardından BSkyB’nin tamamını satın almak için verdiği ihale teklifini geri çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!