Murat Yakın paylaşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Murat Yakın paylaşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 10:05

İsviçre 1. Ligi’nde FC Luzern ile liderlik koltğunda oturan Murat Yakın ‘a Basel’den yapılan teklif iki takımın arasını açtı.

Haberin Devamı

Dört ay önce sezon başında başına geçtiği FC Luzern ile İsviçre’de liderlik koltuğunda oturan Murat Yakın paylaşılamıyor. FC Basel antrenörü Thorsten Fink’ in Almanya Bundesliga ekibi Hamburg’un antrenörü olmasından sonra Murat Yakın daha da kıymete bindi. FC Basel yönetimi 37 yaşındaki Murat Yakın’ı takımın başında görmek istiyor ve bu isteğinide gerçekleştirmek için düğmeye basıp harekete geçti. Yakın’a transfer teklifinde bulunann Basel’den ‘’Takım için teknik direktör adayları arasında Murat Yakın bizim için ilk aday. Zira o bir Basel’li. Bael’de doğdu. Basel formasıyla çok başarılara imza attı’’ açıklaması yapıldı.

BASEL'İN HOCASI KİM OLACAK
Basel‘de takımın başına geçici olarak getirilen yardımcı antrenör Heiko Vogel ise sorumlu olarak çıktığı ilk maçta Schötz karşısında sahadan 5-1 galip ayrıldı. İsviçre Kupası maçında rakibin 3. Lig takımı olması bazı as futbolcuların dinlendirilmesi nedeniyle takım ve yeni hocası hakkında henüz çok erken yorumlarıyla fazla yorum yapılmadı. Murat Yakın’ın ise en kısa sürede takımın başına geçebileceği öne sürülmekte.

YAKIN'I VERMEYİZ
İsviçre Ligi’nde zirvede bulunanan FC Luzern yönetimide genç Türk hocayı vermek niyetinde olmadıklarını bildirdiler. Luzern Başkanı Walter Stierli daha önce Basel forması. Türkiye’de Fenerbahçe’de Almanya Bundesliga’da Stuttgart ve Kaiserslautern de de forma giyen Murat Yakın’ın antrenörlük yeteneğinden kuşkusu olamadığını açıklayıp ‘Hocamızı kaptırmaya hiç ama hiç niyetimiz yok’ dedi. Transfer teklifi almasının sevindirici olduğunu söyleyen Murat Yakın hafta sonunda ekibi FC Luzern ile 3. Lig ekibi Grand Lancy deplasmanında oynadıkları kupa maçında 3-1 galip gelerek galibiyet serisini sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!