Münih'te ünlüler geçidi

Güncelleme Tarihi:

Münihte ünlüler geçidi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 12:23

39. kez gerçekleşen Almanya Film Balosu, renkli görüntülere sahne oldu. Alman sinema dünyasının büyük isimleri kırmızı halıda boy gösterisi yaptı. Son zamanlarda 'Chiko' ve 'Blutzbrüdaz' filmleri ile büyük çıkış yapan Türk kökenli genç rejisör Özgür Yıldırım, 'New Faces Awards 2012' ödülüne aday gösterildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde gerçekleşen Almanya Film Balosu, başta Bavyera Başbakanı Horst Seehofer (CSU) ve eşi Karin Seehofer olmak üzere Alman sinema endüstrisinin bir numaralarını ağırladı. Almanya Film Yapımcıları Birliği Başkanı Steffen Kuchenreuter'in ev sahipliğini yaptığı baloda Veronica Ferres, Doris Dörrie, İris Berben, Hannelore Elsner, Sky du Mont ve Erol Sander gibi ünlü film yıldızları, büyük ilgi gördü.

Dünyaca ünlü rejisörlerden Almanların Oscar adayı Wim Wenders ile Jean-Jacques Annaud ve Peter Berg misafirler arasındaydı. Geçen yıl vefat eden ünlü sinemacı Bernd Eichinger'in kızı Nina Eichinger'in sunduğu gecede Alman sinemasının genç yetenekleri de göz doldurdu.

Bunte Dergisi ve Alman Sinema Endüstrisi tarafından verilen 2012 yılı 'New Faces Awards' ödülü finalistleri rejisör Özgür Yıldırım ile oyuncular Sarah Horvath, Vladimir Burlakov ve Theo Trebs, jüri başkanı Bunte Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Patricia Riekel tarafından tanıtıldı.

YENİ PROJE
'Blutzbrüdaz' isimli son filmi ile önceki yıl senaryo dalında Almanya Film Ödülü'ne layık görülen genç rejisör Özgür Yıldırım, Hürriyet'in sorularını yanıtladı.

Son olarak Münih'teki jüri tarafından 2012 New Faces Awards ödülüne aday gösterildiğini ve finale kaldığını belirten Özgür Yıldırım, “Münih'te bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Film dünyasının en önemli kurum ve kuruluşları burada temsil ediliyor. Çok yakında bir boksörün hayatını anlatmayı düşündüğüm yeni projeme başlıyorum. Bunun için ilişkiler çok önemli” dedi.

İlk filmlerinde Fatih Akın ile birlikte çalışan Özgür Yıldırım, yeni filmini kendi imkanları ile çekmeye çalışacağını, 70'li ve 80'li yılların Almanya'sında özellikle siyahi vatandaşlara karşı olan önyargıları vurgulamak istediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI WULFF ÇOK KONUŞULDU
Münih'in eğlenceleriyle ünlü Bayerischer Hof Oteli'nde gerçekleşen balonun gizli gündem maddesi ise önceki yılki baloya reçel üreticisi Zentis'in davetlisi olarak katıldığı ve tüm hesapların söz konusu şirket tarafından ödendiği ortaya çıkan Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff oldu.

Bu yılki baloda federal düzeyde politikacı katılımı olmazken Bavyera eski başbakanı Edmund Stoiber ile eşi Karin Stoiber, şeref masasında yer buldu. Münih Belediye Başkanı Christian Ude'nin de katıldığı baloda 'Yeni Başlayanlar için Türkçe' filminin kadrosu başta Bora Dağtekin olmak üzere tam kadro yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!