Münih'te çifte kutlama

Güncelleme Tarihi:

Münihte çifte kutlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 10:32

MÜNİH Başkonsolosluğu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir arada kutlamak üzere düzenlediği "Türk Günü" renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Türk ve Alman milli marşlarının okunduğu törende Türkiyem ve Karadenizliler Derneği halk dansları ekiplerini yanı sıra Kosova, Yunanistan, İrlanda, Polonya, Bavyera Kültür derneklerinin ekipleri de halk dansları gösterileri sundu.

Şiirler okundu
Nijeryalı Thola Scholona adlı grup ise Mustafa Sandal’ın “Araba” parçasını Türkçe okuyarak büyük sempati topladı. Palya.o Bobby ise sempatik hareketleri ve balondan yaptığı figurlarla çocukların gönlünde taht kurdu. Münih polisinin köpekle yaptığı gösteri nefesleri kesti. “Münihli elmaslar” adlı güzel kızlardan oluşan dans gurubu ise yaptığı modern danslarla özellikle genç izleyicilerden büyük alkış aldı. Göl kenarındaki dev sahnede değişik okullardan, derneklerden çocuklar şiirler sundu. Başta Münih Başkonsolosluğu, Türk-Alman Öğrenciler Birliği, Ticaret Odası ve Münih Emniyet Müdürlüğü olmak üzere birçok kuruluş kurdukları standlarla yurttaşlarımızı bilgilendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!