Güncelleme Tarihi:
Demirbüken-Wegner, bazı koşulları yerine getiren mültecilere beş yıl sonra Alman vatandaşlığı hakkını tanımanın sıfır noktasında başlayan gerçek bir ‘hüsnü kabul kültürü’ olacağını söyleyerek ülkede uygulanan göçmenler politikasının artık sorunlar karşısında reaksiyon gösteren bir politika olmaktan çıkıp değiştirici, dönüştürücü, çözümleyici olması gerektiğini belirtti.
“Şimdiye kadar hep sorunlar konuşuldu ve sorunlara reaksiyon verildi. Halbuki göç konusuna daha sağduyulu ve ileriye dönük bir bakış açısıyla yaklaşmalıyız, zira hem mülteciler hem göçmenler Almanya için bir kazançtır." diyen CDU’lu politikacı "Devlet olarak bir insana 3 ila 5 yıl arasında bir yatırım yaparsınız o insan da devlete vatandaş olarak işgücüyle, ödeyeceği vergilerle, sosyal ödeneklerle 20 ila 40 yıl arasında hizmet eder. Böylece emeklilik sistemi de yeni nesiller için garanti altına alınmış olur." şeklinde konuştu.
YENİ GÖÇMENLER YASASINA İHTİYAÇ YOK
Samimi bir şekilde yaşatılacak ‘hüsnü kabul kültürü’ne mültecilerin vatanseverlikle cevap vereceğine inandığını ifade eden Berlin Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner, Alman pasaportunun her mülteciye değil, beş yıl içinde bir işyeri bulup çalışmaya başlamış olan veya meslek eğitimi yapan, Almanca konuşabilen, çocukları okula giden mültecilere verilebileceğini ifade etti.
PUANLAMA SİSTEMİ ALMANYA’YA UYGUN DEĞİL
Demirbüken-Wegner, CDU Genel Sekreteri Peter Tauber tarafından gündeme getirilen yeni bir göçmenler yasasına ihtiyaç bulunmadığını da söyledi. Tauber’in sözünü ettiği puanlama sisteminin özellikle akademisyenler için geçerli olduğunu ancak Almanya’da sadece akademisyen işgücüne değil, sağlık sektöründe bakıcı personele, hizmet sektöründe temizlikçiye, endüstride çalışacak işçiye de ihtiyaç duyulduğunu dile getiren CDU’lu politikacı “İş piyasasında aktüel ihtiyaçlara yanıt verecek karma bir sisteme ihtiyaç var“ dedi.
MERKEL’İN BEYİN TAKIMINDA
Geçen aralık ayında yapılan kongrede CDU’nun Merkez Karar Yürütme Kurulu’na ikinci kez seçilmeyi başaran ve başbakan Angela Merkel’in ‘beyin takımı’ olarak tanımlanan üst düzey 15 politikacı arasında yer alan Emine Demirbüken-Wegner göç yasasına ilişkin olarak "Yeni bir göç yasasına ihtiyacımız yok ama yasanın elden geçirilmesi gerekiyor, zira mevcut düzenlemelerin uyumunu daha da teşvik edici hale getirilmesi gerekiyor. Göç yasasına yeni bir ayar vermemiz gerek." ifadesini kullandı.
(