Müller yaparsa sende yaparsın

Güncelleme Tarihi:

Müller yaparsa sende yaparsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 11:26

ALMANYA Lünen Çokkültürlü Forum, göçmen kökenli gençleri kamu kurum ve kuruluşlarında meslek eğitimi ve çalışmaya teşvik etmek amacıyla “Perspektivwechsel- Perspektif Değişimi” adında yeni bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Göçmen gençlerin ağırlıklı olarak anne ve babaları gibi işçi olarak görüldüğü anlayışı değiştirip, başarılı gençleri kamuda, memur ve yönetici olmaya özendirecek Perspektif Değişimi projesi, Lünen Çokkültürlü Forum öncülüğünde, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Alevi Gençlik Birliği, Rus kökenli Almanlar Uyum Derneği, Unna, Hamm ve Dortmund Göçmen Girişimciler Derneği (VSM) ve İş Ajanslarının katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Avrupa Sosyal Fonu, Federal Çalışma ve Sosyal Bakanlığı ve NRW Eyaleti tarafından toplam 2,5 milyon Euro ile finanse edilen proje, 2014 yılı Aralık ayına kadar sürecek.

Kültürel açılım tehdit değil şanstır

NRW Hükümeti’nin Uyum ve Katılım Yasası ile kamunun göçmenlere açılımı konusunda önemli bir adım attığını belirten Arnsberg Vali Yardımcısı Volker Milk, “Şimdi bu yasanın içinin doldurulması, hayata geçirilmesi lazım. Kamuda göçmen kökenliler maalesef yeterince temsil edilmiyor. Arnsberg Bölge Valiliği bünyesinde bin 600 çalışan var. Ancak, göçmen kökenli yok denecek kadar az. Kültürel açılım, bazılarının düşündüğü gibi tehdit değil, Almanya için bir şanstır. Göçmen gençlerine bu toplumun her alanda ihtiyacı var” dedi.

Uyum artık konuşulmamalı yaşanmalı

Almanya’nın nüfus değişimi itibariyle bu perspektif değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Milk, NRW olarak projeyi önemsediklerini söyledi. Uyumun Almanya’da çokça konuşulduğunu hatırlatan Vali yardımcısı Milk, "Uyum artık konuşulmamalı, yaşanmalı” diye konuştu.

Müller yaparsa sen de yapabilirsin

“Perspektif Değişimi” projesinin bir anlayışı değiştirmeyi amaçladığını kaydeden Çokkültürlü Forum Başkanı Kenan Küçük ise, “Artık göçmen=işçi anlayışının değişmesi gerek. Proje, oran olarak yüzde 30’ları bulan göçmenlerin kamuda yeterince temsil edilmesi için resmi kurumlar, işletmeler ve göçmen gençler arasında köprü olacak. Gençlere ‘Müller, Elisabet yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin’ demek istiyoruz” dedi.

İki dilli ve kültürlü olmanın getirdiği avantajı göçmen kökenlilerin lehlerine çevirmeleri gerektiğini kaydeden Küçük, itfaiyeden polise, belediyelerden bakanlıklara kadar tüm kurum ve kuruluşlarda başarılı örnekler çıkmasının göçmen gençlerini motive edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!