Müjde fos çıktı

Güncelleme Tarihi:

Müjde fos çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 10:26

Modernize edilen Kapıkule sınır kapısında çile sürüyor. Geçen ayki açılışa katılan Başbakan Erdoğan, "Artık 8 dakikada rahatça giriş yapabileceksiniz" demişti. Oysa saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalan izinciler, "Verilen müjde fos çıktı. Pişmanız" dediler.

Haberin Devamı

14 Temmuz Euro D haber bülteninde "Kapıkule" haberini izleyebilirsiniz: http://www.hurriyet.de/eurodhaberbulteni/

AVRUPA’nın çeşitli ülkelerinde Türk izincilerin Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş çilesi sürüyor. Geçen haziran ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından modernizasyonu tamamlanıp Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde geçiş yapılacak sözü verilen Kapıkule Sınır Kapısı'nda girişler saatler sürüyor. Ülkeye giriş yapmak için bekleyen işçiler pasaport işlemlerinin uzun sürmesine isyan ederek Başbakan Recep Tayip Erdoğan’na tepki gösterdi.

1,5 saat sürdü

Başbakanın ‘aracınızdan hiç inmeden hızlı geçiş yapabilirsiniz’ açıklamasını duyduktan sonra Almanya’dan ailesiyle birlikte yıllık iznini memleketi Aksaray’da geçirmek için Türkiye’ye kara yoluyla gelmeye karar veren temizlik işçisi Selahattin Koyuncu tepkisini şöyle dile getirdi: “Sayın Başbakanımız Kapıkule Sınır Kapısı açılışında canlı yayında bizlere 8 dakikada rahatça geçiş yapabileceğimizi söyledi. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bir buçuk saat içinde giriş yaptık ve hala kayıt işlemlerimiz devam ediyor. Ülkeye giriş yapmamız üç saati bulur. Başbakan'ın açıklamasına inanıp aracımla tatile geldiğim için çok pişmanım. Önümüzdeki yıl Türkiye’ye uçakla geleceğim.”

Kandırıldık

Hollanda’da bir fabrikada işçi olarak çalışan Ahmet Kılıç da, 4 saatte ülkeye giriş yapabildiğini belirterek “Başbakanımız, ‘Aracınızdan hiç inmeden 8, bilemediniz 9 dakika içinde pasaport kayıt işlemleriniz halledilip, ülkeye rahatça giriş yapacaksınız’ diyerek canlı yayında bizlere müjdeyi vermişti. Başbakan'ın açıklamasının ardından karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak için geldik ve ancak 4 saatte giriş yapabildik. Hani aracımızdan hiç inmeyecektik. Başbakan gözümüzün içine bakarak bizlere yalan söyledi bizi kandırdı" diye konuştu.

Başbakan ne demişti?

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, modernize edilen Kapıkule Sınır Kapısı'nın geçen haziran ayında canlı yayında açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada şöyle demişti: “Biz sınır kapılarımızda Uzun araç kuyrukları görmek istemiyoruz. Modernizasyonu yapılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkış yapmak için gelen kimse saatlerce bekleyip uzun kuyruklar oluşturmayacak. Kapıkule Sınır Kapısına gelenler pasaport kayıt işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırıp, ülkeye rahatça giriş- çıkış yapabilecekler.”

Gümrükte sıra kavgası

Bu arada Bulgaristan’ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nda kuyrukta araç sollama yüzünden iki işçi arasında yaşanan kavga Kapıkule’de de devam etti. Kavgaya sürücülerin ailelerin de karışmasıyla olaylar büyüdü. Sıra yüzünden çıkan kavgada polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Kapıkule Emniyet Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!