Moosburg'da yaz şenliği

Güncelleme Tarihi:

Moosburgda yaz şenliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 16:49

Moosburg kenti yakınlarındaki DİTİB'e bağlı Mevlana Camii ile SGT İstanbulspor ortaklaşa yaz şenliği düzenledi.

Haberin Devamı

ALMANYAN’NIN Münih kenti yakınlarındaki DİTİB'e bağlı Mevlana Camii ve SGT İstanbulspor’un ortaklaşa düzenledikleri yaz şenliği ve kermes büyük ilgi gördü.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlikte, kasabanın 2. Belediye Başkanı Martin Pischorr (SPD), cami derneği başkanı Hasan Soyugüzel ve din görevlisi Hikmet Arslan açılış konuşmalarını yaptı. Aşırı sıcağa rağmen katılımın yoğun olduğu etkinlikte, el işlerinden oluşan kermesin yanı sıra Türk mutfağının leziz yemekleri de sunuldu.


Yeni kadro tanıtıldı
Futbol sahasında Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermes Türk ve Alman konukların büyük ilgisini çekti. Şenlikte, derneğin küçük kızlardan oluşan folklor ekibi Anadolu’nun değişik yörelerinden oyunlar sundu. İlahi grubu, kolbastı şov, çuval yarışması yanı sıra penaltı atışları yapıldı. SGT İstanbulspor Moosburg'un basın sözcüsü İbrahim Karaca, sezon öncesi yeni kadroyu da konuklara tanıttı. Gayelerinin, sadece sporu gençlere aşılamak olmadığını bunun yanı sıra antrenmanlarda disiplin ve kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyleyen Karaca, "Her yavrumuzu devlete ve millet kazandırabilmek için onları ufak yaşlarda eğitip sokak ve televizyon karşısından kurtarmalıyız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!