Moğollar coşturdu

Güncelleme Tarihi:

Moğollar coşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 13:14

Delmenhorst kentinde düzenlenen Türkiyeli İşçiler ve Gençler Derneği'nin davetlisi olarak gelen Anadolu rock grubu Moğollar, kuruluş gecesine damgasını vurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Delmenhorst kentinde bulunan Türkiyeli İşçiler ve Gençler Derneği Kuruluşu'nun 30. yılını kutlandığı geceye rock grubu Moğollar damgayı vurdu.


Derneğin kuruluşunun 30. yıl kutlamalarına Türkiye'den gelen Anadolu Rock müziğinin öncülerinden olan 42 yıllık müzik grubu Moğollar, mini konserlerine Barış Manço ile Cem Karaca'nın şarkılarıyla başlayıp kendi eserleriyle devam ettiler. Babasının parçalarını okuyan Emrah Karaca, büyük ilgi görürken salonu dolduran yüzlerce kişi gecenin geç saatlerine kadar Moğollarla eğlendi.


El ele verdik
Tur Abdin solonunda organize edilen ve bine yakın kişinin katıldığı gecede SPD İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Tuner ile Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) Başkanı Hüseyin Avgar da bulundu. Gece derneğin kurulmasında emeği geçen ve destek veren kişilerin anılması ve kısa öykülerinin anlatılmasıyla başladı. Dernek Başkanı Vahit Oflasoğlu, yaptığı konuşmada “Derneğimizi bugünlere ele vererek getirdik. Derneğimiz buluşma noktasının ötesinde aynı zamanda eğitim yuvası ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bir mekan oldu" dedi.

Haberin Devamı

DIDF Başkanı Hüseyin Avgar da, Avrupa'daki ırkçı yükselişe değindiği konuşmasında, “İsviçre'de başlayan ırkçı yükseliş ne yazık ki her yana yayılıyor. Bunun için dernek çalışmalarına daha çok katılıp destek verelim. Daha iyi örgütlenelim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!