Modeller yalnız güzellikle değil, kazançlarıyla da baş döndürüyor

Güncelleme Tarihi:

Modeller yalnız güzellikle değil, kazançlarıyla da baş döndürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 14:57

Aralarında Rus da var Cayman Adaları'ndan olan da. Hepsi çok genç, çok güzel ve çok zengin. Forbes'un 'En Çok Kazanan 15 Top Model' listesinde yer alan dünyaca ünlü modellerin 2007'deki toplam kazançları 105 milyon dolar.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü giyim, perakende ve kozmetik firmalarının önlerine koyduğu kontratlara attıkları tek bir imzayla, binlerce kimi zaman milyonlarca doları banka hesaplarına geçiren top modeller magazin dünyasını olduğu kadar finans dünyasını da ilgilendiriyor.

Forbes dergisinin internet sitesinde yayımlanan "En Çok Kazanan 15 Top Model" listesinin tepesinde Brezilyalı süper model Gisele Bundchen, 35 milyon dolarla oturuyor. Alman Heidi Klum 14 milyon dolarla ikinci, İngiliz Kate Moss da 7.5 milyon dolarla üçüncü sırada yer alıyor. Moss'u 7 milyon dolarla Adriana Lima ve 6 milyon dolarla Doutzen Kroes izliyor.

Listede 16 manken var

Listede yer alan modellerin güzellikleri dışında en önemli ortak özellikleri iç çamaşırı devi Victoria's Secret ile çalışıyor olmaları. Listede aslında 16 top model yer alıyor, çünkü 11'inci sırada 3 milyon dolara sahip iki model var. Değerlendirme yapılırken bu modellerin son 12 aydaki ortalama gelirleri göz önüne alındı. Forbes'dan yapılan açıklamaya göre gerektiğinde gelirlerin yanında modellerin içinde bulunduğu kampanyaların önemi, yer aldıkları reklam ve haberler, kaç moda dergisine kapak oldukları ve moda endüstrisinde yer alanların görüşleri de sıralamada etkili oldu.

İŞTE DÜNYANIN EN ZENGİN 15 TOP MODELİ

1. Gisele Bundchen 35 milyon dolar:
Victoria's Secret ile olan anlaşması bitmiş olsa da 5 milyon dolarlık kontratı Aralık 2007 sonuna kadar geçerliliğini korudu. Brezilyalı modelin birkaç milyon dolarlık diğer kontratları, örneğin Pantene'in yeni yüzü olması onu listenin ilk sırasına oturttu.

2. Heidi Klum 14 milyon dolar: 34 yaşındaki 3 çocuk annesi Alman model, Victoria's Secret ile yenilediği kontratı ve televizyon showlarındaki başarısı ile ikinci oldu. America's Next Top Model yarışmasının Alman versiyonu sunan Klum'un, Diet Coke, Jordache ve Mouawad ile anlaşmaları sürüyor.

3. Kate Moss 7.5 milyon dolar: Moss geçen yıl Burberry, Stella McCartney, Dior ve Versace ile olan kontratlarını sona erdirdi. Topshop kampanyası ile 29 ülkede büyük başarı yakaladı. Donna Karan, Longchamp, Agent Provocateur, Yves Saint Laurent, Roberto Cavalli ve Rimmel ile çalışıyor.

4. Adriana Lima 7 milyon dolar: Brezilyalı mavi gözlü güzel model internette ve Victoria's Secret reklamlarında son derece popüler. İtalyan iletişim şirketi Telecom Italia ile olan kontratı sona erse de birkaç yıllık imzaladığı Victoria's Secret ve Maybelline anlaşmaları onu listenin üst sıralarında tutuyor. Mexico City'deki preakende devi Liverpool'a da modellik yapan Lima aynı zamanda nisan ayında GQ erkek dergisinin kapağında ikinci kez yer aldı

5. Doutzen Kroes 6 milyon dolar: 23 yaşındaki Hollandalı model geçen yıl uzun bacakları ile billboard'ları süsledi. 2008'de de Calvin Klein, L'Oréal ve Victoria's Secret ile anlaşma imzaladı. De Beers pırlantalarının da modeli olan Kroes bir diğer Calvin Klein modeli olan Christy Turlington ile karşılaştırılıyor.

6. Karolina Kurkova 5 milyon dolar: Victoria's Secret'ın en önemli ve en çok kazanan modellerinden biri olan Çek güzel 23 yaşında ama uzun zamandır bu endüstride boy gösteriyor. 16 yaşında Vogue dergisinde yer alan Kurkova 21 yaşında da Victoria's Secret ile anlaşma imzaladı. Bu yıl kontratını yenileyen model Dell ve Mexico City'li Liverpool'un da kampanyalarında yer alıyor.

7. Natalia Vodianova 4.8 milyon dolar: 3 çocuk annesi 26 yaşındaki Rus model Kate Moss'tan bile daha uzun süredir Calvin Klein ile çalışıyor. Euphoria parfümünün ayrıcalıklı yüzü olan Vodianova ayrıca Guerlain, Chanel, Versace, Diane Von Furstenberg ve mücevher markası David Yurman ile çalışıyor.

8. Carolyn Murphy 4.5 milyon dolar: 32 yaşındaki model Estée Lauder'in yüzü. Tüm alışveriş merkezlerinde boy gösteren Murphy resimlerine rastlamamak imkansız. Murphy Estée Lauder dışında Anne Klein, Tiffany & Co., Lord & Taylor ve Jantzen mayoları ile çalışıyor.

9. Daria Werbowy 3.8 milyon dolar: 24 yaşındaki Kanadalı sarışın model güzellik ürünleri markası Lancome'un yüzü. Bunun yanında Louis Vuitton, Versace, Roberto Cavalli, Chanel, Valentino, H&M, Missoni ve David Yurman mücevherleri ile çalışıyor.

10. Miranda Kerr 3.5 milyon dolar: Victoria's Secret'ın son yıldızı Kerr podyuma 23 gibi geç sayılabilecek bir yaşta adım atmış. İç çamaşırı devi ile olan kontratını birkaç yıl daha uzatan Kerr ayrıca Avustralyalı mağazalar zinciri David Jones ile çalışıyor ve aktör Orlando Bloom'un sevgilisi.

11. Isabeli Fontana 3 milyon dolar: 11'inci sırayı paylaşan iki mankenden ilki olan Fontana kozmetik ürünleri markası Revlon'un yüzü. 24 yaşındaki model aynı zamanda 2 çocuk annesi. İç çamaşırı markaları Passionata ve Chantelle'in yanında H&M, Versace, Dolce & Gabbana ve Viktor & Rolf ile çalışıyor.

11. Gemma Ward 3 milyon dolar: 11'inci sırada yer alan ikinci model bebek yüzlü Avustralyalı Gemma Ward. Ward'un adı, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Brokeback Mountain filminin başrol oyuncularından Heath Ledger ile anılıyordu. Ama 21 yaşındaki Ward'u Forbes listesine sokan Japon kozmetik devi Kose, Valentino, Dior, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfeld, Swarovski ve Louis Vuitton markalarıyla olan kontratları.

12. Selita Ebanks 2.7 milyon dolar: 25 yaşındaki Cayman Adaları doğumlu model Victoria's Secret'ın en yeni dolar milyoneri. New York'ta yaşayan Ebanks hukuk eğitimi aldı ama avukatlık yerine modelliği tercih etti. Geçen yıl ilk olarak Sports Illustrated'ın mayo sayısında yer alan Ebanks'ın adı aktör Nick Cannon ve New York Giants'ın defans oyuncusu Osi Umenyiora ile anılıyor.

13. Valentina Zelyaeva 2.3 milyon dolar: 25 yaşındaki model Ralph Lauren'in ve L'Oréal'in Turquoise ve Romance parfümlerinin yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Menajerine göre Zelyaeva'nın Ralph Lauren ile yaptığı anlaşma onun başına gelebilecek en muhteşem şeylerden biri.

14. Hilary Rhoda 2 milyon dolar: Estée Lauder'in yeni yüzü aynı zamanda modanın da yeni yüzü olarak niteleniyor. Bunun nedeni ise mankenlik dünyasında çok rastlanmayan yuvarlak hatlı vücudu. 21 yaşındaki eski atlet Vogue sayfalarının da favori modeli.

15. Liya Kebede 1.5 milyon dolar: Estée Lauder'in ilk siyah modeli. Firmanın reklamlarında geçen yıl yer almaya başladı. Etiyopyalı 30 yaşındaki modelin H&M, Gap, Anne Taylor ve Givenchy ile kontratları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!