Mizah bir karşı duruştur

Güncelleme Tarihi:

Mizah bir karşı duruştur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 11:42

Fidan Yazarlar Birliği tarafından Almanya'nın Mainz kentinde düzenlenen törende Nasrettin Hoca ve Till Eulenspiegel birlikte anıldılar.

Haberin Devamı

Almanya Fidan Yazarlar Birliği Dichterpflänzchen e.V- ve Mainz Başkonsolosluğu, Fransız Enstitüsü salonunda Nasrettin Hoca ve Till Eulenspiegel anma töreni düzenledi. Törende Birlik Başkanı Lutz Schauerhammer, Başkonsolos Aydan Yamancan, Eyalet Eğitim ve Entegrasyon Bakanlığı adına Maria Weber ve organizasyon sorumlusu Dr. İlhan İlkkılıç bir konuşma yaparak Nasrettin Hoca ve Till Eulenspiegel'in benzerliklerinbe dikkat çektiler.
Başkonsolos Yamancan Mizah en güzel ve kalıcı bir eleştiridir, mizah bir karşı duruştur diyerek Almanların Nasrettin Hocası olarak tanınan Till Eulenspiegel ile 800 yıllık tarihçesi olan Nasrettin Hoca'nın topluma verdikleri mesajlar ve yaptıkları eleştirilerdeki benzerliklere işaret ederek, "Onlar mizahları ile toplumu yönlendirmiş insanları bilgilendirmişler zamanın haksızlıklarına bir karşı duruş sergilemişlerdir. Bu yüzden onları hiçbir zaman unutamayız ve her zaman anlattıklarını tekrar ederek onları daima anacağız" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!