Milyonlar izliyor: Tekerlekli sandalyeli doktor!

Güncelleme Tarihi:

Milyonlar izliyor: Tekerlekli sandalyeli doktor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 13:54

ARD televizyonunda 1998 yılından beri aralıksız olarak yayınlanan ‘In aller Freundschaft’ (Tüm dostluklarda) adlı hastane dizisinin yeni sezonunda Türkiye kökenli oyuncu Tan Çağlar, tekerli sandalyede şifa dağıtan başrol karakterini canlandırıyor.

Haberin Devamı

GERÇEK yaşamda da geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 41 yaşındaki Tan Çağlar, çocuk yaşlarda basketbola başladı. Uzun süre doğup yaşadığı Hildesheim kentinin basketbol takımında oynayan Çağlar, 25 yaşında doğumdan kaynaklanan ‘Spina bifida’ adlı omurilik rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Kısa bir aradan sonra tekrar baskete geri dönen Tan Çağlar, tekerlekli baskette profesyonelliğe geçerek, Alman Milli Takımı’na kadar yükseldi.

Milyonlar izliyor: Tekerlekli sandalyeli doktor
TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MODA GÖSTERİSİ
Yaşam zorluklarıyla ilgili yazdığı kitapla adını iyice duyuran Tan Çağlar, manken model olarak çalışmaya başladı. Katıldığı bir moda fuarında dünya tarihinde ilk defa tekerlekli sandalyeyle moda gösterisi yapma unvanına kavuşan Çağlar, sonrasında gelen bir teklifle güldürü şovlarına katıldı. Çok sayıda ödüle layık görülüp, televizyonlarda ünlenmesi üzerine oyunculuk kariyerine adım attı.

Haberin Devamı

DOKTORU CANLANDIRIYOR
Tatort gibi belli başlı televizyon dizilerinde rol alan Tan Çağlar, son olarak Arzu Bazman’ın da hemşire olarak uzun süredir rol aldığı ‘In aller Freundschaft’ (Tüm dostluklarda) dizisinde başrolü üstlendi. Saksonya’daki bir klinikte gelişen olayları konu alan dizide Tan Çağlar, tekerlekli sandalyede şifa dağıtan İlay Demir isimli doktoru canlandırıyor. İlk bölümü geçen salı günü yayınlanan Tan Çağlar’lı dizinin çoğunluğu kadın olan yaklaşık 5 milyon seyirci tarafından izlendiği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!