Güncelleme Tarihi:
Özel sporcular, basketbol, voleybol, yüzme, futbol, cimnastik ve masa tenisi branşlarında madalya mücadelesi verecek. Türk sporcular 20 Haziran'a kadar Keşan'da kamp yaptıktan sonra Selanik'e hareket edecek ve 24 Haziran'da da Atina'da olacak.
10 bin sporcu ve 25 bin gönüllünün katılması beklenen Olimpiyatların sembolik meşale koşusu Türkiye'den de geçecek. 181 Dünya ülkesini dolaşacak meşalenin son durağı İstanbul olacak ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 44 emniyet gücü mensubu koşuya katılacak. 19 Haziran'da İpsala'dan girecek meşaleyi gönüllü emniyet mensuplarının bulunduğu bir ekip İstanbul'a taşıyacak. Meşale koşusu, 20 Haziran'da İstanbul'da; İstiklal Caddesi, Galata Köprüsü ve Sultanahmet'te yapılacak 3 ayrı koşuyla son bulacak.
Yaz Oyunları ve Kış Oyunları şeklinde her 4 yılda bir dönüşümlü olarak yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları, zihinsel yetersizliği bulunan kişileri toplumun günlük akışından uzak tutan engelleri kaldırmak ve kendilerine yöneltilen yaklaşımları değiştirmeye yardımcı olmak üzere bu gibi kişilerin yeteneklerine toplumun dikkatini çekmeye yarıyor. İlk Özel Olimpiyatlar 1968 yılında yapıldı. Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları o tarihten bu yana dünya kategorisinde spor etkinliği halini aldı ve çok sayıda sponsor, destekçi ve medyanın ilgisini çekmeyi başardı. En son Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları 2009 yılında Idaho'da (ABD) yapılırken son Yaz Oyunları 2009 yılında Şangay'da (Çin) gerçekleştirildi.