Milli kaleci cep telefonu uğruna kurban gitti

Güncelleme Tarihi:

Milli kaleci cep telefonu uğruna kurban gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 11:14

Güney Afrika futbol takımı Orlando Pirates’ın kaptanı ve kalecisi Senzo Meyiwa, Ajax Cape Town takımını 4-1 yendikleri lig maçında forma giydikten sadece bir gün sonra kız arkadaşının Johannesburg yakınlarındaki evini basan soyguncular tarafından vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

27 yaşındaki evli futbolcunun Güney Afrika’da ünlü bir pop yıldızı olan Kelly Khumalo ile uzun süredir ilişki yaşadığı ve bu yılın başında ondan kız bir bebek sahibi olduğu belirtildi. Meyiwa’nın Şubat ayında “Khumalo ile olan ilişkisini sonlandırıp karısına geri döndüğünü” açıkladığı, ancak kısa süre sonra pop yıldızı ile olan ilişkisine devam ettiği de açıklandı.

KATİLLERİN BAŞINA ÖDÜL KONDU
Güney Afrika polisi, Güney Afrika milli takımında da kaleci olarak forma giyen ünlü futbolcunun ölümü ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında “Protokolü bozmak ve Orlando Pirates takımı kaptanı Senzo Meyiwa’nın vurulduğunu ve hastanede hayatını kaybettiğini doğrulamak zorundayız” dedi.

Polis yetkilileri Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada Meyiwa’nın katillerini yakalamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve zanlıların başına 150 bin rand (10.000 euro) ödül koyduklarını da açıkladı.

CEP TELEFONUNU İSTEMİŞLER
Kuhumalo’nun evine giren iki saldırganın “Cep telefonunu onlara vermesini” söyledikleri Meyiwa’yı vurduktan sonra kapıda gözcülük yapan üçüncü bir saldırganla birlikte olay yerinden kaçtığı açıklandı.

Güney Afrika’da sıklıkla yaşanan haneye tecavüz vakaları ünlü atlet Oscar Pistorius’un 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada da gündeme gelmişti.

Resmi rakamlara göre son bir yıl içinde Güney Afrika’da 17 bin kişi cinayete kurban gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!