Meyve suları sirkeden daha asitli

Güncelleme Tarihi:

Meyve suları sirkeden daha asitli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 18:44

Yapılan araştırmalar sonucuna göre sağlıklı olarak kabul edilen meşrubatlar ve meyve suları sirkeden bile asitli çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, meyve sularındaki asit oranları üzerine araştırma yapan uzmanlara dayandırdığı haberinde, çocuklarına asitli içecek, meyve suyu veren anne babaların, çocukların dişlerinin daha çabuk çürümesine neden olduğu uyarısında bulundu.

Buna göre, meyve suyuları 2.7 ph değerinde. Bu oran 2.9 ph olan sirkeden daha fazla. Asitlilik skalasında 7 ph'lik değer nötr sayılırken, "1" en yüksek oranı gösteriyor. Yani rakam 1'e yaklaştıkça asitlilik artıyor.

Royal College of Surgeons Diş Fakültesi Dekanı Kathy Harley, “Çocuklar için en sağlıklı içecekler sadece süt ve su” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!