Mete Ekşi ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Mete Ekşi ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 17:34

Almanya’nın başkenti Berlin’de 13 Kasım 1991 tarihinde yabancı gençler arasında çıkan bir kavgayı yatıştırmaya çalışırken 19 yaşında hayatını kaybeden Mete Ekşi’nin anısına verilen "19. Mete Ekşi ödülleri" sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasında düzenlenen ödül töreninde, 2 bin 500 euroluk birincilik ödülü, eşitlik ve insan hakları konularını içeren oyunları ile Neukölln ilçesindeki Richard Grundschule ilkokulu ve ”Humanistische Theater AG” adlı tiyatro grubu ile çeşitli kültürlerin bir arada yaşaması, bireyin özgürlüğü ve kültürel kimlik konularında çalışmaları ile Friedrichshain-Kreuzberg ilçesindeki Hermann Hesse Okulu’nun 12. sınıfına verildi. Sınır dışı edilmek istenen bir öğrenciyi kurtaran Mitte ilçesindeki Heinrich-von-Kleist okulunun 9 g sınıfı, 500 euroluk ikincilik ödülüne layık görüldü.

Bu yılın hoşgörü ödülü de eşitlik ve ırkçılıkla mücadele konularında çalışmalar yapan ”TFS-Juniors” adlı müzik grubuna verildi. Mete Ekşi Fonu Başkanları Memnune Yılmaz ve Norbert Gundacker, ödül alanların Berlin’de barış ve saygı içinde bir arada yaşamanın bu kentte olabileceğini gösteren önemli örnekler olduğunu ifade etti.

Törenden sonra Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu muavin konsolosu Mert Doğan’ın da bulunduğu bir grup, Adenauerplatz adlı meydanda Mete Ekşi’nin anısına kurulan anıta çelenk koydu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mete Ekşi Fonu, Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) ile Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği tarafından her yıl değişik etnik kökenden gelen gençlerin barış, hoşgörü içinde ve eşit bir şekilde birlikte yaşamaya yönelik yapılan projeler, Mete Ekşi proje yarışması kapsamında ödüllendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!