Mete Ekşi ödülleri iki okula verildi

Güncelleme Tarihi:

Mete Ekşi ödülleri iki okula verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 12:30

1991 yılında Berlin'de iki genç grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken, aldığı darbe ile yaşamını yitiren Mete Ekşi adına düzenlenen ödül töreninde iki tiyatro grubu birinciliği paylaştı.

Haberin Devamı

BU yıl 19. kez dağıtılan Mete Ekşi Ödülleri sahiplerini buldu. Berlin Eğitim Sendikası(GEW) ve Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği tarafından düzenlenen Mete Ekşi Ödüllerinde, bu yıl iki gençlik grubu birinciliği paylaştı. Neukölln ilçesinde bulunan Richard ilkokulunun Human adlı Tiyatro Grubu ve Kreuzberg ilçesi Hermann-Hesse Lisesi Tiyatro kursu öğrencileri bu yıl toplam 2 bin 500 Euro değerindeki birincilik ödülünü paylaştı. Mete Ekşi Ödülleri, 1991 yılında kentin merkezinde, iki genç grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken, aldığı darbe ile yaşamını yitiren Mete Ekşi adına veriliyor.

Berlin Eğitim Sendikası binasında düzenlenen törende dereceye giren gençlik gruplarına ödülleri verildi. Ödülleri, aynı zamanda jüri heyetinde yer alan Berlin Eyaleti Yabancılar eski Sorumlusu Barbara John takdim etti. Mete Ekşi ödüllerinde bu yıl 500 Euro değerindeki ikincilik ödülünü ise Heinrich von Kleist İlkokulunun 9.sınıf öğrencileri kazandı. 9.sınıf öğrencileri, iltica konumundaki bir sınıf arkadaşlarının sınırdışı edilmesini önleyerek daha insancıl bir çözüm bulunmasına katkı sağladıkları için ikincilik ödülüne layık görüldü. Mete Ekşi Fonu yöneticilerinden Memnune Yıldız, gelecek yıl Mete Ekşi ödüllerini 20. yılı nedeniyle çok daha geniş kapsamlı bir tören düzenleneceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!