Mesut Özil rekoru kıracak mı

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil rekoru kıracak mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 11:54

Alman milli takımının formasını en çok giyen Lothar Matthaeus. Şimdilerde 54 yaşında olan Matthaeus tam 150 kez milli formayla sahaya çıktı. Toplam 12 bin 193 dakika sahada kalan ünlü futbolcunun rekoru henüz kırılamadı.

Haberin Devamı

Matthaeus'un rekorununa en çok yaklaşan isim Miroslaw Klose 137 kez Alman milli oldu. Geçtiğimiz yıl Brezilya'da düzenlenen FİFA 2014 Dünya Şampiyonasında Almanya 24 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonu olunca, Klose milli takımı bıraktı. Böylece rekoru kırma şansı kalmadı. 150 rakamına ulaşmaya yakın isim ise 30 yaşındaki Lukas Podolski. 125 kez milli olan Podolski en çok milli olan futbolcular arasında üçüncü sırada yer alıyor.

MESUT ÇOK YAKIN

Alman milli takımının formasını en çok giyen 50 futbolcu arasında Mesut Özil de var. 26 yaşındaki Özil, 45. sırada yer alıyor. Arsenal'lı futbolcu şimdiye kadar 66 kez milli oldu. Sahada tam 5 bin 310 dakika kaldı. Milli takım kadrosunda bulunan futbolcular arasında yaşı itibariyle Mesut Özil'in Matthaeus'un rekorunu kırması teorik olarak mümkün. Eğer sakatlık ve formsuzluk olmazsa, milli maç trafiği göz önünde tutulduğunda Mesut, milli takımda en çok oynayan oyuncu rekorunu kırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!