Mesut Özil efsane olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil efsane olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 16:45

Alman mili takımının tek Türk kökenli yıldızı Mesut Özil, Brezilya'da Dünya Şampiyonu olmak istediğini söyledi. Şampiyonluk dışındaki tüm sonuçların hayal kırıklığı olduğunu belirten Mesut “Efsane olabiliriz, eğer ilk Avrupa ülkesi olarak Güney Amerika'da düzenlenen şampiyonada kupayı alırsak” dedi.

Haberin Devamı

MESUT Özil Alman futbol tarihindeki en pahalı futbolcusu. Almanya ve İspanya'dan sonra İngiltere'de futbol hayatını sürdürüyor. Avrupa'nın en önemli üç liginde de kupa kaldırma başarısı gösterdi. Milli takımın beyni olarak gösteriliyor. Joachim Löw'ün oyun taktiğini değiştirdiği için şimdi 10 Numara pozisyonu yerine sağ kanatta görev yapıyor. Onun için tek başarı Dünya Şampiyonu olmak. Diğer sonuçların hepsi hayal kırkılığı.

ŞİMDİYE KADAR BAŞARILIYIZ
Alman futbol dergisi Kicker'e konuşan 25 yaşındaki Mesut Özil, Brezilya'daki FİFA 2014 Dünya Kupası'nda şimdiye kadar çok iyi maçlar çıkardıklarını söyledi. Mesut “Şimdiye kadar başarılıyız. Hiç yenilmedik. Taraftar bizim iyi futbol oynamamıza alıştı. Portekiz karşısında 4-0 aldığımız galibiyet gibi. Ancak taraftar şunu bilmeli buradaki takımların hepsi çok iyi olduğu için dünya şampiyonasına katıldı. Örneğin Amerika. Futbola büyük ilgisi olan bir ülke değil ancak çok iyi bir takım. Onları şimdiye kadar tek yenen biziz” dedi.

SÜRPRİZLERE KARŞI UYARILDIK
Şampiyona öncesi Teknik Direktör Löw'ün kendilerini zayıf takımının bulunmadığı yönünde uyardığını söyleyen Mesut “Löw, Şili ve Kosta Rika gibi daha önce başarıları bulunmayan takımların gruplarında çıkıp tehlikeli olabileceğini bize anlattı. Şili, Brezilya karşısında şansız bir şekilde elendi” dedi.

Kadroda bulunan her bir futbolcunun tüm kalbiyle takımla birlikte olduğunu söyleyen Mesut “Antrenmanlarda, maç öncesi ve sahada hepimizin birbirimiz için olduğunu herkes görüyor. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Yedek kalan veya sahaya yedek çıkan futbolcular da elinden gelin her şeyi yapıyor. Hava durumu bizi olumsuz etkiliyor. İlk iki maçta 90 dakika koşmak mümkün değildi. Ancak şimdiye kadar her şey iyi gidiyor. Hiç maç kaybetmedik. Löw de zaten antrenmanları bize göre hazırlıyor. Bazen çok hafif antrenman yapıyoruz ki maçta daha da hazır olalım” dedi.

HEM BEN HEM TAKIM DAHA İYİ
Löw, daha önce takımı oynattığı sistemden vazgeçince bundan en çok etkilenen futbolcu Mesut Özil oldu. Mesut daha önce 10 Numara pozisyonunda oynarken şimdi sağ kanatta görev alıyor. Yeni görev yeriyle ilgili ise Mesut “Şimdiye kadar iyi oynadığımı düşünüyorum. Sadece gol atamadım. Pozisyonlar da buldum. Ancak olmadı. Eksiğim bu. Önümüzdeki maçlarda hem benim hem de takımın formu daha da yükselecek. Benim veya bir diğer futbolcunun nerede oynadığı önemli değil önemli olan takım. Ama herkes biliyor ki benim en sevdiğim pozisyon 10 Numara. Sağ kanat da benim için yabancısı olduğum bir yer değil. Teknik direktör böyle karar verdi. Biz futbolcular da kabul edip saygı duymak zorundayız onun kararına. Eski oynadığım pozisyonda sağa, sola ve ortaya hamle yapabiliyordum. Daha serbesttim. Ancak sağda oynarken önce pozisyonunuzu korumalısınız. Ben bunu mazeret olarak söylemiyorum. Aksine takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Elimden gelinin en iyisini yapıyorum, bunu da teknik direktör biliyor” dedi.

İLK TAKIM OLABİLİRİZ
Müller ve Sami Khedira'nın performansını da öven Mesut “Efsane olabiliriz, eğer ilk Avrupa ülkesi olarak Güney Amerika'da düzenlenen şampiyonada kupayı alırsak. Şampiyonluk dışındaki sonuçlar benim için hayal kırıklığı olur. En iyi futbolumuzu oynarsak burada yenemeyeceğiz takım yok. Dört yıl önce Güney Afrika'da kupaya uzanmaya ramak kalmıştı. Ancak elendik. Bu kez de kupayı kıl payı ile kaçırıp dört yıl sonra tekrar şansın bize gelmesini beklemek istemiyorum” dedi. Brezilya'daki olumsuzlukları da gördüğünü belirten Mesut “Amerika maçı öncesi Recife şehrinde yağmur yağdı. Bir çok evin sular altında olduğunu stada otobüsle giderken gördüm. O evlerde insanlar yaşıyor. Bunları görünce Almanya'da doğduğum ve büyüdüğüm için Allah'a şükrediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!