Messi’den bir rekor daha

Güncelleme Tarihi:

Messi’den bir rekor daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 00:00

İspanya’da Messi rekorlarına bir yenisini daha eklerken geçen hafta Barcelona’ya bir adım yaklaşan A. Madrid bu hafta kaybederek şansını kullanmadı. İngiltere’de FA Cup 4. turunda zorlu maçlar vardı. İtalya’da ise Juventus’ta kan kaybı devam ediyor.

Haberin Devamı

BARCELONA’nın yıldızı Lional Messi bu hafta Osasuna karşısında dakikalar 11’i gösterirken attığı golle yeni bir rekorun daha sahibi oldu. Son 11 lig maçının hepsinde en az bir gol atma başarısı gösteren Arjantinli futbolcu 1996 yılında Brezilyalı Ronaldo’nun 10 maçlık rekorunu tarihe gömdü.

Ligin alt sıralarında yer almasına rağmen Barcelona maçına kadar 20 maçta kalesinde sadece 21 gol gören Osasuna bu maçta dördü Messi’den gelen beş gol yedi. Arjantinli oyuncu İspanya’da 200 gol barajını aşan en genç oyuncu unvanını da aldı. Bu sezon bir maçta dört gol atan tek oyuncu oldu. Gol sayısını da 33’e çıkardı.

ARDA, EMRE YETMEDİ

La Liga’da ikinci sırada yer alan A. Madrid bu hafta golcüsü Falcao’da yoksun A. Bilbao deplasmanına gitti. Ama ilk onbirde Arda ve Emre birlikte yer alıyordu. Rakibine 3-0 gibi net bir skorla kaybederken Emre sahada 63 dakika Arda ise 80 dakika kaldı. Maalesef ikisi de bekleneni vermedi. Falcao’nun üst adalesindeki sakatlığını tedavisinin iki hafta süreceği belirtildi. Madrid’te zorlu günler geçiren Morinho bu hafta Getafe karşısına Khedira ve Alonso’yu kulübeye çekerek çıktı. İkinci yarı üçü Ronaldo’dan gelen dört gollü bir zaferle haftayı noktaladı.

BARCELONA ALT YAPISINDAN GELİYOR

Sampdoria bu hafta konuk ettiği Pescara filelerine altı gol gönderdi. Maçın yıldızı ise dört golün sahibi 19 yaşındaki Arjantinli Mauro Emanuel Icardi idi. Barcelona alt yapısından yetişen golcü 19. haftada Juventus deplasmanında 2-1 kazanan takımının iki golünü atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Seria A’nın son şampiyonu Juventus sezonun ikinci yarsına iyi başlamadı. Ard arda gelen puan kayıplarına bu hafta ligin alt sıralarında yer alan Cenova karşısında alınan beraberlikte eklenince Parma deplasmanında bitime beş dakika kala Cavani’nin golüyle kazanan Napoli puan farkını üçe indirdi. Lazio 16 maçlık yenilmezlik unvanını Cumartesi akşamı kendi seyircisi önünde kaybetti. Milan’da çıkış devam ederken İnter son altı maçta 12 puan kaybetti.

TOTTENHAM VE LİVERPOOL ELENDİ

İngiltere’de bu hafta sonu FA Cup’ta 4. tur maçları oynandı. Premiere Ligin güçlü ekiplerinden Tottenham ikinci lig takımı Leeds’e yenilerek kupaya veda etti. Nuri’nin eski takımı Liverpool ise 3. lig ekiplerinden Oldham Atletic’e 3-2 kaybederek kupadan 4. turda elenen bir başka Premeire Lig ekibi oldu. Chelsea yine 3. lig takımlarından FC Brentford deplasmanında bitime 7 dakika kala Torres’in golüyle beraberliği yakalayarak rövanş maçı oynama hakkı elde etti. Arsenal zorlanmasına rağmen bir üst tura çıkarken, M. United Fulham’ı dört golle geçti.

PSV EİNDHOVEN EMENETİ GERİ ALDILAR

Fransa’da lider Paris SG zorlu Lille maçını kayıpsız geçerken ikinci Lyon haftayı deplasmanda aldığı iki farklı galibiyetle kapadı. Üçüncü Marsilya ise Mevlüt’ün takımı St. Rennes deplasmanındaydı. Ev sahibi ekip maçın 88. dakikasında bulduğu golle bir puanı alırken ligde dördüncü sıraya yükseldi. Hollanda liginde geçen hafta sürpriz bir mağlubiyetle liderlikten olan PSV Eindhoven bu hafta koltuğu tekrar geri aldı.

Türk kökenli hakem Serdar Gözüpek’in yönettiği maçta deplasmanda Heracles’i beş golle geçtiler. Buna karşı geçen hafta lider olan Twente deplasmanda Feyenoord ile golsüz berabere kalıp puan kaybedince PSV Eindhoven bir hafta aradan sonra yeniden puan cetvelinin en üst sırasına çıktı. Bu ikiliyi takip eden Ajax ise zorlu Vitesse deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetti. Belçika’da Anderlecht deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Lokeren’i 2-0’ka geçerken, Sinan Bolat’ın takımı S. Liege sahasında Kortrijk’i mağlup ederek dördüncü sıradaki yerini korudu. Sezonun sürpriz ekibi Waregem’de yine haftayı üç puanla kapatarak Anderlech’i takibini sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!