Mesleksiz kalmayın

Güncelleme Tarihi:

Mesleksiz kalmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 10:06

Berlin’in Wedding semtindeki çelik işleme firması Uzuner ile otel ve lokantacı Öncebe’yi ziyaret eden Müsteşar Dr. Bernhard Heitzer, firma sahiplerinden bilgi aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın çeşitli kesimlerinde dün düzenlenen “Meslek Eğitim Günü”nde Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Bernhard Heitzer, göçmen kökenli girişimcilerin gençlere meslek eğitimi sunmalarını teşvik amacıyla Berlin’de bazı Türk işletmelerini ziyaret etti.

Müsteşar Dr. Heitzer, bakanlık bünyesindeki meslek eğitimi uzmanları, Berlin Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Ahmet Nazif Garibağaoğlu ve BWK Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Sorgeç’le birlikte Berlin’in Wedding semtindeki yüksek nitelikli çelik işleme firması Uzuner’in sahibi yüksek makine mühendisi Yalçın Uzuner ile Klasik Oteli ve Saray Lokantası sahibi Mahmut Öncebe’yi ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Girişimcileri kutladı
Firmasında 12 kişiye istihdam ve iki gence de meslek eğitimi sunan Yalçın Uzuner ile lokantaları ve otelinde 40 kişiye istihdam sağlayan ve turizm ve otelcilik dalında Aydan Türün ve Sibel Yılmaz adlı kızlara meslek eğitimi sunan Mahmut Öncebe’yi kutlayan Müsteşar Dr. Heitzer, gençlere “mutlaka meslek öğrenin” çağrısında bulundu.

Meslekte başarı ve uyum konusunda Almanca’nın önemine işaret eden Dr. Heitzer, “Göçmen kökenli gençler Almanya için büyük bir potansiyeldir. Zira, Türk gençleri anadilleri Türkçe, Almanca, İngilizce ve hatta Fransızca gibi 3-4 dili en iyi şekilde öğrenerek hem çok dilli, hem de çok kültürlü yetişmekteler. Bu potansiyelden girişimciler faydalanmalı ve ülkenin geleceğini şekillendirmeye katkı sağlamalıdırlar” dedi.

Meslek sahibi olmayanın toplumda başarısı yoktur
Dr. Heitzer özelilkel şu üç konuda mesaj vermek istediğini de söyledi:
Öncelikli olarak girişimciler, istekli olan yetenekli ve azimli gençlere işletmelerinde meslek eğitim şansı tanımalıdırlar.
İkinci olarak da gençler mutlaka ellerine geçen bu şansları iyi değerlendirip, iyi bir eğitim almalı ve meslek öğrenmeliler. Meslek sahibi olmayan bir gencin toplumda başarı şansı yoktur.
Son olarak da aileler, çocuklarının iyi bir eğitim almaları ve meslek öğrenmeleri için gerekli desteği vermeliler.

Kalifiye eleman önemli
KALİFİYE elaman eksikliğini gidermek için meslek eğitiminin önemine dikkat çeken Dr. Heitzer, uyum ve meslek eğitimi için yapılmann tüm çalışmaları desteklediklerini de ifade etti. Meslek eğitiminin yarıda bırakılmasının önlenmesi için çaba gösterilmesini isteyen Dr. Heitzer, ikili meslek eğitiminin kalifiye eleman açığının kapanmasına da yardımcı olacağını vurguladı.

Almanya’da uygulanan ikili eğitimin önemine değinen Dr. Heitzer, meslek eğitimini yarıda bırakan gençlerin ülke ekonomisine zarar verdiğine de dikkat çekti. Dr. Heitzer, “Gençleri mesleğe teşvik edip, meslek eğitimini yarıda bırakmalarını önlemek için çalışma yapmalıyız. Meslek sahibi olmayanların toplumda başarı olması ve yeni bir işyeri bulması mümkün değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!