Meslek seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Meslek seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 21:24

Göçmen kökenli gençlerin iş piyasasında istihdam edinebilmeleri ve Almanya'daki kalifiye eleman açığının giderilmesi amacıyla yürütülen “meslek eğitimi seferberliği” toplantısı, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Alman ekonomisinin ülkede yaşayan göçmen kökenli gençlerin sunduğu potansiyeli nasıl daha iyi değerlendirebileceğini tartışan uzmanlar, Köln Zanaatkarlar Odası'nda düzenlenen “Kökenle Geleceğe” başlıklı toplantıda bir araya geldiler. Köln Sanayi ve Ticaret ve Zanaatkarlar Odaları bünyesindeki göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimine yönlendirme bürosu “BQN IHK + HWK Region Köln” ve JOBSTARTER projesi “ZAS!” yetkililerinin davet ettiği akademik çevrelerden ve iş dünyasından çeşitli uzmanlar raporlarını aktardı. Uzmanlar, kültürel çeşitliliğin Alman ekonomisi için bir fırsat olduğunu vurguladılar. Köln Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Meslek Eğitim Müdürü Gregor Berghausen, “Okullarımızda yüksek potansiyeli bulunan birçok göçmen kökenli genç var. Bu gençlerin meslek eğitimi yeri bulmasını ve geleceklerini oluşturmalarını teşvik etmeliyiz. Öte yandan şirketlerin nitelikli iş gücü gereksinimini gidermeliyiz. Bu şekilde ülkemizin gelecekte de küresel rekabet karşısında lider kalmasını sağlayabiliriz” dedi.

GÖÇMEN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR
Göçmen kökenli gençlere ihtiyaçları olduğunu belirten Köln Zanaatkarlar Odası (HWK) Başkanı Dr. Ortwin Weltrich de Almanya genelinde beş ayrı dilde meslek borsası sunan tek oda olduklarını söyledi.

AMAÇ MESLEK EĞİTİMİNE TEŞVİK
Köln Sanayi ve Ticaret ve Zanaatkarlar Odaları bünyesinde göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimine yönlendirme bürosu sorumlusu (BQN-Köln) Kıymet Akpınar da “Bu toplantı, göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimine teşvik edilmesini amaçlıyor. Bugün iş verenler, öğretmenler ve proje yetkilileri gibi bu gençlere kapıları açan ve onları teşvik etmesi gereken kişilere yönelik bir çalışma hazırladık. İnsanları bu konuda bilgilendirmek ve onlara, gençlere nasıl ulaşabileceklerini, aileleriyle nasıl irtibat sağlayabileceklerini ve meslek eğitimindeki hedefleri nasıl aktarabileceklerini göstermek istedik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!